Nieuws

Honor 10 Lite vanaf vandaag verkrijgbaar in België met een adviesprijs van 229 euro

Honor is jaren weg geweest uit de Benelux, maar is sinds een paar maanden weer terug aan het keren; de Honor 10 Lite is een van de eerste toestellen die het merk, na zijn terugkeer, officieel in de Benelux op de markt brengt.

Honor introduceerde de Honor 10 Lite al een tijdje geleden in China, al bleef het toentertijd onbekend wanneer het toestel daadwerkelijk in de Benelux zou verschijnen. Vanaf vandaag is dat ook een feit, het toestel van Honor, een dochtermerk van het Chinese Huawei, is per direct aan te schaffen in alle Belgische winkels. Honor spreekt met zijn toestellen een andere doelgroep aan in vergelijk met de toestellen van Huawei, het bedrijf hoopt vooral de jongere doelgroep met het toestel aan te kunnen spreken – dit moet geholpen worden door de beschikbare ‘hippe’ kleuren. Honor brengt de Honor 10 Lite uit in het zwart, blauw en een overlopende (gradiënt) kleur van blauw naar wit.

Intern heeft het toestel enorm veel weg van verschillende toestellen van Huawei, zo maakt Honor ook gebruik van de HiSilicon Kirin 710 SoC, deze SoC zijn we eerder onder andere al tegen gekomen in de Huawei Mate 20 Lite. Verder bevat het toestel 3 GB RAM-geheugen en 64 GB interne opslag, mocht dat niet voldoende zijn, dan is dat uit te breiden met een 512 GB MicroSD-kaartje. Intern is er een 4.000 mAh batterij aanwezig die opgeladen kan worden met de MicroUSB-poort aan de onderkant van het toestel, gelukkig is er daarnaast ook nog altijd een audiopoort aanwezig. Qua software heeft Honor gekozen om de nieuwste versie van Android voor te installeren op het toestel; de Honor 10 Lite wordt afgeleverd met EMUI 9.0 gebaseerd op Android 9.0 Pie.

6,21-inch ‘FullView’-scherm

Aan de voorkant van de Honor 10 Lite zit voor hedendaagse begrippen een ‘normaal’ formaat scherm van 6,21-inch. Het lcd-paneel heeft een resolutie van 2.340 x 1080, oftewel Full-HD+. Volgens Honor ligt de screen-to-body ratio van het toestel tegen de negentig procent aan, al is het moeilijk om deze gegevens te bevestigen, gezien fabrikanten vaak hun eigen ‘speciale’ manier vinden om dit te berekenen. Aan de bovenkant van het scherm zit in elk geval nog altijd een notch voor de 24 MP-selfiecamera; Honor spreekt op zijn website over een f/2.0 aperture en 1.8-micron pixels. De grootte van de pixels klopt daarbij niet, wel probeert Honor door middel van pixel binning meer licht binnen te laten in de camerasensor. Aan de achterkant zitten twee camera’s, waarvan één 13 MP-sensor met f/1.8 aperture, deze is gecombineerd met een 2 MP-dieptesensor. Zoals aangegeven is het toestel per direct bij alle elektronicawinkels in België aan te schaffen, Honor heeft een adviesprijs van 229 euro meegegeven.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business