Nieuws

Apple heeft sinds daling reparatiekosten mogelijk al 11 miljoen batterijen vervangen

In 2017 werd bekend dat Apple zijn telefoons slomer maakte om de batterij langer mee te laten gaan. Als toegift gaf Apple zijn klanten de kans om hun batterijen voor 39 euro te vervangen, die kans werd maar al te vaak gebruikt.

Sinds 2017 ligt Apple behoorlijk onder vuur voor de omgang van telefoons met degraderende batterijen, in plaats van dat de batterij minder lang mee zou gaan, werden telefoons in de loop van de tijd slomer om energie te besparen. Later heeft Apple zijn gebruikers aangeboden om dit uit te schakelen, ook zijn de kosten voor het vervangen van de batterijen van Apple smartphones behoorlijk afgenomen. Over het algemeen behoren batterijen tot de top van onderdelen die in een telefoon vervangen moeten worden tijdens de levensduur van het apparaat. Veel klanten van Apple hebben dan ook gedurende 2018 van Apples programma gebruik weten te maken, volgens Tim Cook zijn er in 2018 11 miljoen batterijen vervangen.

In 2018 was het nog mogelijk om de batterij van een iPhone voor 39 euro te laten vervangen bij een van de winkels van de techgigant. Na het vervangen van de batterij heb je niet langer last van de vertraging die Apple heeft ingesteld voor het besparen van energie. Voor veel gebruikers is het slomer worden van een telefoon de reden om op zoek te gaan naar een nieuwe telefoon. Nu de telefoon langer snel blijft, gebeurt dat dus niet. Eerder vermeldde Tim Cook al dat hij het prima vindt als er langer met een telefoon gedaan wordt. Vermoedelijk heeft het laten vervangen van de batterij een effect gehad op de verkopen, die behoorlijk tegen lijken te vallen. Voor Q1 2019 heeft Tim Cook zelfs een omzetwaarschuwing uitgestuurd naar alle investeerders in de techgigant.

Vermelding in brief Apple-CEO

De omzetwaarschuwing kan je niet ontgaan zijn, Apple verwacht voor het eerste kwartaal ‘slechts’ een omzet van 84 miljard dollar, terwijl er eerder nog een verwachting lag van 89 miljard dollar – dat is een behoorlijk verschil in de verkoopstatistieken, zelfs met de huidige prijzen van de iPhone. Naast de eerder vermelde ‘macro-economische’ problemen, zijn er volgens Apple ook minder deals terug te vinden bij carriers. De laatste belangrijke vermelding in de brief gaat naar de klanten die gebruikmaken van de reparatieservices, om specifiek te zijn, het vervangen van de batterij: “and some customers taking advantage of significantly reduced pricing for iPhone battery replacements.” Nu maakt Apple in zijn brief geen vermelding van specifieke aantallen, maar volgens John Grumber van Daring Fireball, die bij een meeting met Cook aanwezig was, heeft Tim Cook wel meer duiding gegeven over de aantallen tijdens de samenkomst.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business