Nieuws

Apple beloont 14-jarige die FaceTime-bug ontdekte

Apple heeft de tiener die de afluisterbug in FaceTime ontdekte ruimshoots bedankt. Met iOS-update 12.1.4 is het probleem ondertussen opgelost.

Vorige week bleek dat een bug in Apple’s FaceTime voor Mac en iOS grote privacygevolgen had voor Apple-gebruikers. Het was immers mogelijk om audio te ontvangen via FaceTime zonder dat de gebelde persoon daarvoor zijn toestemming moest geven. De 14-jarige jongen die de bug ontdekte krijgt daarvoor nu een uitgebreide beloning van Apple.

Het was Grant Thompson die de bug op 19 januari ontdekte toen hij Fortnite aan het spelen was met vrienden. Op 20 januari tweette zijn moeder, Michele Thompson voor het eerst naar de support account van Apple op Twitter. Reactie van Apple bleef echter uit en Michele bleef gedurende negen dagen proberen om Apple te bereiken, onder meer via fax, email en een aangetekende brief. Toen informatie over de bug zich verspreidde, haalde Apple FaceTime onmiddellijk offline en begon het bedrijf te werken aan een update. Deze update, iOS 12.1.4 is vanaf vandaag beschikbaar en ondertussen is ook bekend geraakt dat Apple de Thompson familie officieel zal compenseren voor het ontdekken van de bug.

iOS 12.1.4 is momenteel beschikbaar voor iPad en iPhone.

Apple looft beloningen tot 200.000 dollar uit voor zij die bugs ontdekken in iOS (en niet in MacOS). Hoeveel geld de familie Thompson juist heeft ontvangen van Apple werd niet bekendgemaakt, maar wel is geweten dat Apple bovenop het bedrag nog een extra gift heeft gedaan die het studiegeld van Grant Thompson zal moeten betalen.

Nu de laatste iOS-update beschikbaar is en FaceTime opnieuw bruikbaar is, maakt Apple ook nog bekend dat het enkele andere beveiligingsproblemen met de app heeft opgelost. Zo werden er updates gedaan aan de FaceTime app en de bijbehorende server en loste het bedrijf een niet eerder geïdentificeerde bug op die te maken had met het Live Photos gedeelte van de app. Wie zijn toestel niet updatet naar iOS 12.1.4, zal geen toegang meer hebben tot deze functionaliteit. Het volledige statement die Apple aan TheVerge deed, lees je hieronder.

“In addition to addressing the bug that was reported, our team conducted a thorough security audit of the FaceTime service and made additional updates to both the FaceTime app and server to improve security. This includes a previously unidentified vulnerability in the Live Photos feature of FaceTime. To protect customers who have not yet upgraded to the latest software, we have updated our servers to block the Live Photos feature of FaceTime for older versions of iOS and macOS.”

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business