Nieuws

Musk brengt Tesla wederom in lastig parket

De Raad van Bestuur van Tesla onderzoekt momenteel een zaak van fysiek geweld tussen CEO Elon Musk en een ex-werknemer.

Het incident is een van de meest recente in een reeks van aantijgingen dat de Teslabaas tegen zijn werknemers roept en hen zomaar ontslaat.  

Het incident zou zich hebben voorgedaan toen een werknemer met vele jaren ervaring op de teller langskwam, een dag nadat hij zijn ontslagbrief indiende. De werknemer in kwestie wou namelijk nog wat administratieve zaken afhandelen en wou nog een laatste keer afscheid nemen van zijn collega’s. Zo bericht het Amerikaanse zakentijdschrift Bloomberg.  

Volgens getuigen, die overigens aan Bloomberg vroegen hun identiteit geheim te houden uit angst voor repercussies, begon Musk te tieren tegen de ex-werknemer en zei hij hem dat hij maar moest vertrekken. Eén getuige meldt dat Musk zelfs ronduit dreigende taal gebruikte: “Ik bombardeer je”, zou Musk gezegd hebben, als de ex-werknemer ook maar één vinger zou uitsteken naar Tesla. Daarna zou Musk de ex-werknemer in kwestie zelfs de toegang versperd hebben wanneer die zijn rugzak wilde nemen.  

Tijdens de hele gebeurtenis zou Musk de ex-werknemer aangeraakt hebben. De ene getuige omschreef het incident als een duw, de andere als een lichte aanraking. Hoeveel kracht de CEO ook heeft uitgeoefend, de hele gebeurtenis zorgde alleszins voor een onderzoek van de bestuursraad van Tesla naar het gedrag van hun CEO.  

De bestuursraad meldde dat ze na gesprekken met de getuigen hadden vastgesteld dat er geen sprake was van fysiek geweld. De Raad van Bestuur spreekt zich evenwel niet uit over het gevloek en getier van hun CEO.  

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business