Nieuws

Locatiedata van Alexa-gebruikers zichtbaar voor Amazon-medewerkers

Een tijdje geleden werd bekend dat Amazon-medewerkers actief luisteren naar de gesprekken die gebruikers hebben met Alexa om zo de dienstverlening te verbeteren. Dat gevoelige onderwerp krijgt nu een vervolg, want nu blijkt dat die medewerkers ook toegang hebben tot de locatiedata van gebruikers. 

Medewerkers krijgen geen exacte locatie te zien, maar dat is wel makkelijk te achterhalen. De medewerkers kunnen immers de coördinaten opvragen die ze vervolgens kunnen gebruiken om de locatie van de gebruiker te bepalen.

Het feit dat de Amazon-medewerkers de exacte locatie kunnen bepalen van de gebruikers die ze afluisteren, is behoorlijk zorgwekkend, maar volgens bronnen was het vroeger nog veel erger. Volgens sommige Amazon-medewerkers, is het pas sinds recent dat de toegang tot privacygevoelige gegevens voor medewerkers wat is afgeschermd. Vroeger konden medewerkers nog veel meer informatie opvragen, zoals alle contacten die een gebruiker deelde met Alexa.

Amazon heeft een reactie gegeven op het nieuws dat verscheen op Bloomberg, maar er wordt niet rechtstreeks geantwoord op de gevoelige kwestie. “De toegang tot interne tools wordt sterk gecontroleerd en wordt enkel verleend aan selecte groep medewerkers die deze tools nodig hebben om de diensten te verbeteren door een heel beperkte selectie van voorbeeldgesprekken te verwerken,” zegt Amazon. “Ons beleid verbiedt dat medewerkers de gegevens van onze gebruikers raadplegen voor een andere reden en we hebben een nultolerantie voor inbreuken tegen dit beleid. We controleren regelmatig de toegang van Amazon-medewerkers tot interne tools en beperken toegang waar en wanneer mogelijk.”

Er zijn geen melding bekend van misbruik van persoonsgegevens.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business