Nieuws

Apple verklaart waarom het schermtijd-applicaties verwijderde

Vandaag publiceerde The New York Times een stuk dat heel wat controverse veroorzaakte. Het ging er namelijk over dat Apple schermtijd-applicaties zou verwijderen omdat het concurreert met zijn eigen schermtijd-functionaliteit. Apple zet The New York Times nu op zijn plaats. 

In het artikel van The New York Times kwamen verschillende app-ontwikkelaars aan het woord. Wat ze gemeenschappelijk hadden, was dat ze applicaties hadden ontworpen voor het beheren van schermtijd en ouderlijk toezicht op de iPhone. Allen moesten ze ook met lede ogen aanzien hoe Apple hun applicatie uit de App Store verwijderde. “Sinds afgelopen jaar heeft Apple zo’n 11 tot 17 van de meest gedownloade applicaties voor schermtijd en ouderlijk toezicht verwijderd. Apple heeft ook een aantal minder bekende applicaties stevig gekortwiekt”, aldus het artikel.

De nodige nuance

The New York Times lijkt te beweren dat Apple deze applicaties verwijderde omdat de techgigant sinds iOS 12 zijn eigen schermtijd-functionaliteit heeft ingebakken en alle concurrentie hiervoor wil elimineren. Phil Schiller, marketing-topman bij Apple, heeft ondertussen gereageerd op het voorval en brengt de nodige nuance.

In een lijvige uitleg verklaart Phil Schiller dat het artikel van The New York Times allesbehalve genuanceerd was. Phil zegt dat ze bij The New York Times wat vergeten te vermelden zijn, namelijk dat de applicaties die werden verwijderd een beveiligingsrisico vormden voor de gebruikers ervan.

Alle apps die verwijderd werden, maakten namelijk gebruik van een technologie genaamd Mobile Device Management (MDM). Met deze technologie wordt er een profiel geïnstalleerd op het toestel. Op die manier krijgt een partij volledige toegang tot het apparaat. Deze technologie wordt ingezet bij bedrijven die de iPhones van medewerkers willen beheren en mag dan ook niet gebruikt worden door ontwikkelaars om volledige toegang te krijgen tot de toestellen van gebruikers.

Apple heeft privacy en security altijd al hoog in het vaandel gedragen dus het zou niet als een verrassing mogen komen dat Apple de betreffende apps met deze reden heeft verwijderd. Dat The New York Times in zijn berichtgeving wat genuanceerder mag zijn, staat dus als een paal boven water.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business