Uber aangeklaagd in Australië  

Uber is niet meteen een onbekende voor het gerecht, maar een paar rechtszaken van 4 Australische provincies hangen nu wel als donkere wolken boven het taxiplatform.  

De rechtszaak tussen Uber en Australië zou wel eens de grootste ooit kunnen worden in de geschiedenis van het land.

Advocatenkantoor Maurice Blackburn heeft de rechtszaak ingediend bij het Victoria Supreme Court, en vertegenwoordigt daarmee chauffeurs, operatoren en de eigenaars van licenties van Victoria, New South Wales, Queensland en West-Australië.

Het kantoor houdt Uber verantwoordelijk voor het vernietigen van hun levensonderhoud. De claim wordt ondersteund door documenten die Uber ervan beschuldigen illegaal handel te drijven, terwijl ze hun chauffeurs er ook nog eens toe aanzetten hetzelfde te doen.

Volgens Maurice Blackburn ging Uber actief op zoek naar Australische markten met inder strikte regelgevingen omtrent paspoorten. Volgens de rechtszaak zorgde dat ervoor dat Uber zich snel kon opwerpen als marktleider in de vier hierboven genoemde Australische provincies, wat er dus voor zorgde dat het levensonderhoud van chauffeurs met een licentie sterk bedreigd werd.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business