Apple verwijdert alle Force Touch mogelijkheden uit iOS 13

Apple heeft iOS 13 nog niet vrijgegeven aan het grote publiek, maar langzaamaan wordt bekend dat bijvoorbeeld Apple’s Force Touch-systeem de release van iOS 13 waarschijnlijk niet mee mag maken.

Apple heeft sinds de iPhone 6(s) de zogenoemde Force Touch-functie aan zijn telefoons toegevoegd. Door middel van Force Touch kan het scherm herkennen of je het scherm enkel aanraakt, of dat je er ook echt druk op zet. Vervolgens is deze technologie ook ingezet bij het trackpad van de nieuwe MacBooks. Vanaf iOS 13 is het echter gedaan met een groot deel van de functionaliteit, zo blijkt uit het bericht van 9to5Mac. Er bestaan nog wel een aantal functies, maar de acties van Apple in iOS 13 zou je kunnen beschouwen als de start van een nieuw tijdperk. Het bedrijf voegde de functies al niet toe aan zijn goedkoopste iPhones en inmiddels lijkt het voor gebruikers van iOS 13 dus ook het einde te betekenen.

Géén Force Touch in iOS

Tot op heden kunnen gebruikers in iOS 12 door hard op een icoon te drukken extra functies naar voren halen, ook was het nog mogelijk om bijvoorbeeld de app op die manier te verwijderen. Met ingang van iOS 13 zou Apple deze functionaliteit wegnemen. Er zouden nog twee plekken in het systeem zijn waar je Force Touch kan gebruiken: zo kan je bijvoorbeeld – bij de telefoons die het Force Touch-systeem ondersteunen – hard drukken om een cursor te doen verschijnen. Daarbovenop kan je het toetsenbord ook gebruiken als je plek om te scrollen met Force Touch. Eigenaren van de iPhone SE of XR ondervinden er echter enkel maar voordelen van, zij krijgen meer functies.

Apple zwaait het Force Touch-principe dan wel uit, maar gaat ook functionaliteit toevoegen. Daarbij moet je, net zoals nu bij Android het geval is, een item lang ingedrukt houden om een actie uit te voeren. Op de iPhone XR kon je het toetsenbord al langer omvormen door de spatiebalk ingedrukt te houden voor een langere tijd. Verder zijn veel van de functies, waaronder de acties achter een icoontje op het thuisscherm, nu bereikbaar door een icoon langer ingedrukt te houden. Uiteindelijk is het nog afwachten hoe Apple dit precies zal verwerken in iOS. Een finale versie van iOS 13 verwachten we immers pas tegen het einde van het 3e kwartaal.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business