Nieuws

WhatsApp test delen van status met Facebook en andere apps

Post jij superleuke WhatsApp status-updates die de rest van de wereld gewoon moet zien? Binnenkort kan je ze snel op verschillende platformen delen.

WhatsApp heeft de mogelijkheid om je WhatsApp status – de Instagram Stories kloon van het platform – te delen in andere apps zoals Facebook, beschikbaar gemaakt voor testers in het beta programma. Er wordt op gehamerd dat er geen data zal uitgewisseld worden tussen de platformen. 

De optie om je status te delen zal weldra verschijnen voor betatesters, zij kunnen dan updates delen via Instagram en Facebook, maar ook andere apps, waaronder Gmail en Google Photos. Aan The Verge verklaarde WhatsApp wel dat het niet zou gaan over een vorm van data-uitwisseling. De functie gebruikt de reeds bestaande data-sharing API die beschikbaar is op besturingssystemen zoals iOS en Android. De data wordt dus als het ware doorgegeven van de ene app naar de andere en moederbedrijf Facebook zal er dus niets uit kunnen leren, behalve dan dat het delen is gebeurd. 

Gebruikers kunnen met andere woorden op beide oren slapen en krijgen er gewoon een eenvoudige manier bij om hun updates te delen. Natuurlijk geldt ook hier dat je steeds voorzichtig moet zijn met alles dat je online deelt. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business