Nieuws

Start-up DeepCode haalt 4 miljoen dollar op  

DeepCode is een Zwitserse start-up die gebruik maakt van machine learning om code-scripts na te kijken. De start-up heeft nu 4 miljoen dollar opgehaald in zijn investeringsronde, die werd geleid door de Europese Venture Capital Earlybird.  

De oprichters omschrijven hun app als “Grammarly voor coders”, een soort van tool die nakijkt of je code wel “grammaticaal in orde zit”.  

De start-up is ontstaan uit de Zwitserse technische universiteit ETH Zurich, die zegt dat hun “code review AI” anders is dan de concurrenten omdat het niet alleen syntaxfouten oppikt, maar omdat het ook de bedoeling van de code kan achterhalen. Daardoor krijg je een overzicht dat je toelaat om kritieke bugs en zwakheden uit je code te plukken. 

“Alle statische analysetools bieden steeds weer dezelfde diensten voor code-analyse, maar telkens zonder daarbij ook een dieper begrip van de code weer te geven. Vaak wordt er ook enkel en alleen gefocust op één taal of specifieke talen.” Aan het woord is Boris Paskalev, CEO en mede-oprichter van DeepCode. 

De DeepCode-bot is gratis voor teams tot 30 personen, voor open source-gebruik en voor gebruik in scholen en universiteiten. 

Om gebruik te maken van het platform, moet de ontwikkelaar in kwestie zijn of haar GitHub of BitBucket-account linken aan DeepCode. Daarna begint de bot onmiddellijk elke entry na te kijken, en pikt het in seconden moeiteloos fouten eruit.  

De investering die deepCode nu heeft opgehaald zal gebruikt worden om extra integraties en programmeertalen aan te bieden. Momenteel worden namelijk enkel Java, JavaScript en Python aangeboden.  

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business