Nieuws

Huawei krijgt 90 dagen langer respijt

De Chinese smartphonegigant Huawei krijgt 90 extra dagen respijt op de handelsrestricties die door de V.S. werden opgelegd.

Het Amerikaanse persbureau Reuters meldt op basis van onbekende bronnen dat de Amerikaanse overheid de handelsrestricties tussen bedrijven en het Chinese Huawei met een nieuwe 90 dagen wil uitstellen.

Xi Jinping

De opschorting die momenteel liep, loopt vandaag af. Vandaar dat de Amerikaanse autoriteiten dit weekend moesten beslissen. Dit weekend ook zouden de Amerikaanse president Donald Trump en de Chinese president Xi Jinping met elkaar gebeld hebben om de situatie rond het hele Huawei-debacle te bespreken. Momenteel kunnen Amerikaanse bedrijven dus zonder problemen weer handel drijven met de Chinese smartphonegigant, maar het is niet duidelijk hoelang deze opschorting nog zal blijven duren.

Al sinds mei worstelt de Chinese smartphonegigant met restricties die opgelegd worden door de Amerikaanse autoriteiten. Daardoor moest het bedrijf o.a. zijn onderzoeksteam in Amerika stopzetten en tientallen onderzoekers ontslagen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business