Nieuws

SanDisk Ultra BackUp 32 GB

De SanDisk Ultra BackUp ziet eruit als een gewone usb-stick, maar bevat een extra knopje met het opschrift Backup. Klik je erop terwijl de stick in je pc zit, dan start het back-upprogramma dat op de stick staat op.

Je kunt dan kiezen om alle bestanden in de Mijn Documenten-map naar de stick te kopiëren, of alleen bepaalde categorieën zoals muziek en foto’s.

Via Advanced Settings kun je ook andere mappen aan de back-up toevoegen en instellen hoeveel verschillende versies (tot tien) van elk bestand bewaard moeten worden. Terwijl je opties instelt, toont de software hoeveel plaats je voor de gekozen back-up nodig hebt. Hier gaat het soms mis: de software loopt vast tijdens de berekening wanneer we een erg grote map toevoegen.

Als alles is ingesteld, hoeven we alleen op Next te klikken om de back-up te maken. Dat kan even duren; gegevens worden weggeschreven met ongeveer 20 megabyte per seconde. Om daarna back-ups met dezelfde instelling te maken, volstaat het om opnieuw op het knopje te drukken. Bestanden terugzetten gaat via de Restore-functie in de software.

Software toevoegen
Op de stick staat de U3 Launchpad-software. Daarmee kun je vanaf de SanDisk-website nog andere software toevoegen, zoals een virusscanner, e-mailprogramma of browser. Die programma’s kun je dan meenemen en uitvoeren op elke pc waarop je de stick gebruikt. Je kunt de gegevens op de stick ook met een wachtwoord beveiligen.

SanDisk Ultra BackUp 32 GB
Prijs: 35 euro (8 GB), 68 euro (16 GB), 116 euro (32 GB), 193 euro (64 GB) (januari 2010)

PRO: draagbaar en compact, extra programma’s beschikbaar
CONTRA: back-upsoftware verslikt zich soms, duurder per gigabyte dan een harde schijf

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business