Nieuws

Leerling geschorst na haatpagina op Facebook

In Wallonië is een leerling geschorst nadat hij een Facebookgroep had opgericht om een leerkracht belachelijk te maken.

Manuel Dony, de directeur van het Koninklijk Atheneum van Alleur bij Luik, staat vier dagen na de beslissing van de klassenraad nog altijd achter de schorsing van de veertienjarige Logan. Die had een Facebookgroep opgericht tegen zijn lerares Engels. Hij maakte onder meer een parodie op een rapsong, waarin hij de lerares "een kleine nazi" noemde.

De ouders van de jongen reageren vol onbegrip op de beslissing van de school om hun zoon te schorsen. "We hebben een brief geschreven om ons te excuseren", laat de vader weten. "Hoe kunnen ze drie maanden voor de examens iemand van school sturen? Hij heeft toch geen moord begaan?"

Lerares ziek thuis
"De Facebookpagina was beledigend en vulgair", zegt directeur Dony. "De lerares tegen wie de groep gericht is, heeft een klacht ingediend. We hebben de jongen geschorst omdat hij haar bleef beledigen op zijn pagina."

De lerares zit ziek thuis na het voorval. Ondertussen is de Facebookgroep verwijderd.

Eind december 2009 gebeurde in het Atheneum van Waterloo ongeveer hetzelfde. Daar richtte een meisje van dertien jaar een soortgelijke groep op Facebook op. Ook zij werd van school gegooid.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business