Nieuws

Maaltijdcheques op ‘bankkaart’

De minister van Vereenvoudigen Vincent Van Quickenborne heeft samen met Accor en Sodexo, de twee verspreiders van maaltijdcheques, de elektronische maaltijdcheque voorgesteld.

De elektronische versie moet de rompslomp voor zowel handelaar als gebruiker sterk verminderen. De kaart wordt ten vroegste eind dit jaar verspreid.

Concreet krijg je er een bankkaart bij die je kan gebruiken in de bestaande betaalterminals. Die kaart wordt gelinkt aan je persoonlijke maaltijdchequerekening waarop de werkgever elke maand het bedrag van de maaltijdcheques stort.

Niet alleen in bestaande terminals
De kaart van Accor zal je daarentegen niet alleen in de bestaande betaalterminals kunnen gebruiken, maar ook zal je contactless kunnen betalen: een techniek die gebruikmaakt van de RFID-chip in de kaart. Accor hoopt op die manier ook handelaars die niet over een betaalterminal beschikken warm te maken voor de elektronische maaltijdcheque.

Om contacless betalen te kunnen aanvaarden moet de handelaar over een afzonderlijk apparaatje beschikken of een speciale gsm. Die zijn echter wel goedkoper dan de traditionele betaalterminal.

Een ander voordeel voor de consument is dat hij via internet de evolutie van zijn betalingen zal kunnen volgen en dat hij een week voordat zijn cheques vervallen een sms krijgt. Maaltijdcheques zijn immers maar drie maanden geldig.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business