Politici in debat op Twitter en Hyves

In aanloop naar de verkiezingen van volgende week debatteren politici er flink op los. Woensdag doen ze dit via sociale media.

Eerst is Hyves aan de beurt. Via de chatfunctie zullen politici in koppels van twee met elkaar in discussie treden. Hyvers kunnen het gesprek volgen via hyves.nl/chatdebat tussen 12.00 en 12.30 uur. Daarna kunnen ze via hyves.nl/verkiezingen de winnaar selecteren. Aan het debat nemen Jan Peter Balkende, Emile Roemer, Mark Rutte, Femke Halsema, Job Cohen en Alexander Pechtold deel.

Twee schermen bij Twitter
Later die dag kruipen Halsema en Pechtold, samen met onder anderen André Rouvoet en Maxime Verhaegen, wederom achter de computer om te debatteren op Twitter. RTL organiseert dit debat onder leiding van journalist Frits Wester, die stellingen in de groep gooit.

Tussen 20.00 en 21.30 uur kunnen belangstellenden het gesprek volgen via rtldebat.nl. Zij zullen twee schermen te zien krijgen. Op het ene de tweets van de politici en op het andere de berichten van andere twitteraars. Het is een primeur voor de televisiezender.

Kakofonie
Of het zal werken? Internetjournalist Francisco van Jole voorspelt alvast van niet. Volgens hem wordt het een "stille kakofonie". De tweets zullen elkaar in hoog tempo opvolgen, waardoor het onmogelijk wordt om het debat te volgen. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business