Nieuws

Creative Inspire S2 Wireless

Toegegeven, een draadloze 2.1-luidsprekerset intrigeert ons wel. Bij het openen van de verpakking blijkt echter dat er toch nog wat kabels aan te pas komen.

Het draadloze aspect, audio over bluetooth, slaat namelijk alleen op de afwezigheid van een kabel tussen je laptop en de luidsprekerset. Alle andere kabels blijven present.

Plooiwerk
Hoe dan ook blijft het handig om met je laptop vrijuit rond te wandelen en tegelijkertijd de externe speakers te gebruiken. Bij de installatie merken we meteen dat de dikke kabel die van de subwoofer naar een van de luidsprekers loopt, ervoor zorgt dat diezelfde speaker niet meteen elegant op zijn plaats blijft. Na wat plooiwerk is dat opgelost, maar ideaal is het niet.

Op de luidspreker vinden we nog een aansluiting voor een hoofdtelefoon en een AUX-ingang om externe apparaten zoals een mp3-speler aan te hangen. Een minuscule bluetoothzender maakt de draadloze brug van je laptop naar de S2 Wireless-speakers. Daar komt trouwens geen installatie van extra software aan te pas. Gewoon inpluggen, en je besturingssysteem (Windows of MacOS) herkent de zender.

Mindere geluidskwaliteit
Na enkele tellen kun je op ‘play’ drukken in je favoriete mediaspeler en voilà, je hoort je muziek draadloos. De geluidskwaliteit is prima voor een setje computerluidsprekers. Minpunt is wel dat het geluid alleen echt goed is wanneer je mooi in het midden tussen de twee luidsprekers staat. Zodra je wat uitwijkt, daalt de kwaliteit enorm. Het volume gaat wel vrij hoog en vult een middelgrote kamer zonder problemen.

Tijdens onze test kunnen we geen storingen vaststellen in het geluid, zelfs niet wanneer we met de laptop twee kamers verder wandelden. Deze S2 Wireless-speakers klinken niet alleen goed, ze zien er met hun sober elegant ontwerp in zwart en wit ook nog eens stijlvol uit.

Creative Inspire S2 Wireless
prijs: 119,99 euro (juli 2010)

PRO: draadloos zonder storingen, goede audiokwaliteit, sober, elegant design
CONTRA: kleine ‘ideale’ stereopositie

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business