Nieuws

Sony HDR-CX550VE

De HDR-CX550VE is net als zijn voorgangers een HD-videocamera die filmt aan de hoogst mogelijke resolutie. Voor de kenners: 1.080 bij 1.920 beeldpunten. De vernieuwde Exmor CMOS-sensor zorgt ervoor dat opnames in slechte lichtomstandigheden relatief ruisvrij blijven – we namen de proef op de som in een duistere filmzaal en zagen dat het goed was.

Breder kadreren
Nog belangrijker is de kwaliteit van de 10x optische zoomlens die bij deze camera ook een groothoekstand meekreeg. In de praktijk merk je dat vooral in situaties waarbij je breder wil kadreren. Denk aan een lange feesttafel waar je alle genodigden in één shot wil verenigen, of aan een wijds landschap waarin je meerdere elementen wil samenbrengen.

Voeg daaraan de extreem ruime opslagcapaciteit van 240 GB toe waarmee je meer dan honderd uur in de best mogelijke beeldkwaliteit kan filmen, en je begrijpt dat wij maar al te blij waren deze camera op zak te hebben tijdens onze jongste perstrip. Twee kanttekeningen toch: de meegeleverde batterij hield het geen 105 minuten vol, zoals Sony claimt.

Levensduur
Negentig minuten bleek zowat het maximum tijdens onze proeven met ingeschakelde gps (waarmee je automatisch locatiegegevens aan je opnames hangt). Wetende dat je zo veel opslagcapaciteit hebt, ga je automatisch meer filmen en dus batterijen gebruiken. En je moet beschikken over een recente en potige computer om de opgenomen beelden goed te kunnen verwerken.

Dat laatste geldt echter voor alle HD-camera’s. Maar een gewaarschuwd lezer is er twee waard.

Sony HDR-CX550VE
Prijs: 1.500 euro (augustus 2010)

PRO: Relatief ruisvrij bij weinig licht, opslagcapaciteit, bredere kijk op de wereld
CONTRA: Zorg altijd voor extra batterij

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business