Nieuws

Gamende partner brengt relatie in gevaar

Steeds meer mannen raken verslaafd aan hun gameconsole en verwaarlozen daardoor de relatie met hun vriendin. Dat blijkt uit een enquête van de Engelse site Onepoll.com bij 1500 mannen.

De helft van de Britse vrouwen met mannen die dagelijks spelletjes spelen voelt zich buitengesloten. Sterker nog: ze zijn jaloers omdat het gamen te veel vrije tijd in beslag neemt. Ruim vijf procent van de ondervraagde mannen beweert dat buitensporig gamegedrag hun relatie kapot gemaakt heeft.

Call of Duty
Vrouwen, als je man of vriend een spelconsole heeft, kijk zeker uit als hij zich Call of Duty aanschaft. De enquêteurs ondervonden dat dit spelletje voor de meeste relatieproblemen zorgt. Beterschap lijkt niet meteen op komst, want onlangs is een nieuw spel in deze reeks gelanceerd. In het Verenigd Koninkrijk alleen werden er in vijf dagen al twee miljoen exemplaren van verkocht.

Volgens verknochte gamers is Call of Duty nu eenmaal een spel dat je de tijd uit het oog doet verliezen. Een vijfde van hen brengt tien uur per week al gamend door. Maar liefst tien procent heeft een romantisch afspraakje afgebeld om verder te kunnen spelen.

De top tien van games die je relatie bedreigen:

  1. Call of Duty
  2. Football Manager
  3. Grand Theft Auto
  4. FIFA
  5. Medal of Honor
  6. Halo
  7. Super Mario Brothers
  8. Gran Turismo
  9. Mario Kart
  10. Guitar Hero

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business