Nieuws

Bose IE2

Ik heb al jaren een haat-liefdeverhouding met oortelefoontjes. Lekker compact, dat wel, maar de matige kwaliteit, het hoge volume om het omgevingsgeluid te overstemmen en een ontgoochelend draagcomfort deden me de oortjes toch afzweren. Bose doet met de IE2 nu een dappere poging om me mijn mening te doen herzien.

De IE2 wordt in een veel te groot namaaklederen tasje geleverd. Bose wil dat je je mediaspeler mee in het tasje kan opbergen. Binnenin vind ik de oortelefoontjes en nog twee andere aanpasbare kits. De IE2-oortjes gebruiken de vorm van je oorschelp om op hun plaats te blijven zitten.

Voor ieder oor
Via zachte siliconen haakjes klemmen ze zich vast. In het begin voelt dit wat raar aan, maar het went snel. Enkele reservehaakjes in verschillende maten maken de IE2 passend voor ieders gehoororgaan.

Oortelefoontjes voelen bij mij na een half uur meestal aan alsof iemand een stel stevige wijnkurken tot aan m’n trommelvliezen heeft getimmerd. Maar na twee uurtjes dragen blijken deze exemplaren nog altijd erg comfortabel te zitten. De geluidskwaliteit is ook een stuk beter dan de standaard oortjes die fabrikanten doorgaans leveren.

Goede geluidskwaliteit
Er is een betere demping van het omgevingsgeluid, en de muziek klinkt een stuk voller. Deze Bose-oortjes klinken mooi zuiver, al missen ze misschien een beetje het bas-buikgevoel. Maar dat hangt van je persoonlijke smaak af.

Voor 99 euro kan je ze niet echt goedkoop noemen. Maar ze zitten wel comfortabel en klinken erg goed. Een gerechtvaardigde prijs voor wie ze veel gaat gebruiken. Anders zijn ze een iets te duur oorsnoepje.

Bose IE2
prijs: 99 euro (december 2010)

PRO: comfortabel, goede geluidskwaliteit.
CONTRA: prijs.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business