Nieuws

HP Envy 100

Ik dacht dat ik intussen wel wist wat ik van een HP-printer kon verwachten: best goed, best snel, maar met een design om gillend van weg te hollen. Terwijl rivalen Canon en Epson allang printers maken die je zonder schroom in een woonkamer kan plaatsen, stond bij HP design helemaal onderaan op het prioriteitenlijstje.

Toen ik de Envy 100 uitpakte, keek ik meteen raar op: ik was overtuigd dat ik per ongeluk een hifitoestel had uitgepakt dat voor de audioredactie bestemd was. Niet dus: de Envy 100 is wel degelijk een multifunctional, maar dan eentje in supercompacte behuizing (43 x 33 x 10 cm). Klein nadeel van die afmetingen is wel dat de papierlade slechts plaats biedt aan tachtig velletjes.

Kleurig controlepaneel
De tweede verrassing was het bedieningspaneel. Van HP verwacht ik voor elke functie een knopje, en op een multifunctional één knop om in kleur te kopiëren en één om in zwart-wit te kopiëren. De Envy 100 heeft helemaal géén knoppen.

Je bedient het toestel via een aanraakgevoelig paneel aan de voorzijde. Wanneer ik de stekker in het stopcontact steek, licht op dat paneel een aan/uit-knop op. Als ik daarop druk, komt het controlepaneel tot leven. Kleurige symbooltjes wijzen me de weg naar de verschillende functies van het apparaat.

De Envy 100 bevat een USB-aansluiting, maar ik wil liever het ingebouwde draadloze netwerk gebruiken. Dat blijkt echt kinderspel. Via het menu kies ik mijn thuisnetwerk, voer de WPA-beveiligingssleutel in en klaar. Door de printer op die manier in je draadloos netwerk te plaatsen, krijgt hij ook toegang tot het internet.

En dat is nodig voor een aantal extra kunstjes die dit toestel kan. Zo is het mogelijk om printdocumenten van je pc naar het e-mailadres van de printer sturen; de mail en bijlagen worden automatisch afgedrukt.

Printen met apps
Nog leuker zijn de ‘apps’. Verwacht niet dat je op de Envy 100 Angry Birds kan spelen; onder app verstaat HP hier een bron van printklaar materiaal. Zo kan je via deze apps onder meer sudoku’s, labyrinten, checklists en muzieknotenpapier afdrukken.

Je kunt ook posters en ander leuks van filmstudio’s zoals Dreamworks en Disney printen, of korte reisgidsen. Ik print die van Brussel af, en die blijkt dertien bladzijden lang, waarvan zes voor een stratenplan met een lijst van straatnamen in het Nederlands én het Frans.

Gelukkig drukt de HP Envy 100 standaard tweezijdig af, anders was ik nog iets bozer over zoveel papierverspilling. Want daar draait het bij die apps natuurlijk om: hoe meer jij print, hoe liever HP het heeft.

De Envy 100 is ook een van de weinige printers waarop je met een iPhone of iPad kan printen, via de AirPrint-functie in iOS 4.2. Dat gaat vlotjes, maar de afdrukkwaliteit van foto’s is belabberd. Daar moeten ze bij HP nog eens een ingenieur aan zetten.

HP Envy 100
Prijs: 269 euro (januari 2011)

PRO: eindelijk een mooie HP-printer.
CONTRA: apps stellen niet veel voor.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business