Nieuws

HP PhotoSmart eStation

Wie vandaag de dag een printer moet kiezen voor thuisgebruik, loopt het risico dat hij door de bomen het bos niet meer ziet. De vraag is hoe een fabrikant een toestel eruit kan laten springen. Het antwoord van HP? Door er een tabletcomputer aan toe te voegen.

De PhotoSmart eStation is een multifunctionele printer met daarbij een 7 inch touchscreen tabletcomputer. Daarmee kun je allerlei opdrachten toekennen aan je printer, maar hij kan ook losgemaakt worden en als Android-tablet gebruikt worden. De printer doet daarbij dienst als laadstation.

Stijlvol
De glossy afwerking en afgeronde hoeken geven het toestel in elk geval een stijlvolle indruk. Er zijn twee papierlades: een voor 125 klassieke vellen en een apart bakje voor maximaal twintig fotovellen. Er kan verbinding worden gemaakt met de computer via USB of draadloos via wifi.

De tablet, die de naam Zeen krijgt, bevat standaardapplicaties zoals boekenwinkel Barnes & Noble, Facebook en beschikt ook over alle printfuncties. De 800 MHz-processor moet samen met een geheugen van 512 MB normaal gezien volstaan voor een tablet, maar we merken toch dat de menu’s niet helemaal vloeiend worden weergegeven.

Het 7 inchscherm heeft een resolutie van 800 bij 480 pixels, wat in feite te weinig is in vergelijking met de iPad of Samsungs Galaxy Tab.

Geen Android Market
Hoewel de tablet werkt op Android 2.1, heeft HP er zijn eigen schil rond gebouwd. Daardoor is Android Market niet beschikbaar, wat jammer is voor zo’n leuke tablet. Om hem als e-reader te gebruiken, is het scherm te onscherp, al zijn we wel blij met de Barnes & Noble-toepassing. De tablet leidt je wel op een overzichtelijke en heldere manier door alle basistaken.

Hoewel deze printer bedoeld is voor thuisgebruik, bevat hij tal van extra’s die je niet bij anderen terugvindt. Zo bevat de eStation een fax, een automatische duplex en ePrint-mogelijkheden. Met die laatste functie kun je onder andere van op afstand bestanden doorsturen naar een specifiek mailadres dat gelinkt is aan de printer.

Dit kan met de computer, maar ook met je smartphone of tablet. Daarnaast bevat de printer tal van online diensten zoals rechtstreeks foto’s afdrukken van Picasa of Flickr, de tv-gids opvragen of zelfs kleurplaten printen. In de toekomst zullen er meer applicaties worden toegevoegd door HP en andere ontwikkelaars.

Slecht door rechte lijnen
Op de printkwaliteit valt weinig aan te merken. Vooral foto’s worden heel mooi afgedrukt door de eStation. Enige minpunt is de neiging van de printer om telkens met rechte lijnen te werken. Daardoor worden bijvoorbeeld de spaken van een wiel onscherp of met zaagtanden afgedrukt.

Het lijkt vreemd, maar ondanks dat deze printer multimedia uitademt, is er geen USB-poort aanwezig om foto’s vanaf een USB-stick af te drukken. Ook wat geheugenkaarten betreft is de printer zuinig; hij leest alleen SD-geheugenkaarten via de tablet.

HP PhotoSmart eStation
Prijs 399 euro (februari 2011)

PRO: schitterende fotoafdrukken; Android-tablet en e-reader; rechtstreeks afdrukken via e-mail.
CONTRA: geen USB-aansluiting; leest alleen SD-geheugenkaarten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business