Nieuws

Plantronics Voyager Pro+

Zoals de naam al aangeeft, is de Voyager Pro+ een verbeterde versie van de Voyager Pro, een bluetooth-hoofdtelefoon van Plantronics.

Het eerste wat in het oog springt bij dit apparaat zijn de forse afmetingen. Met de microfoon volledig uitgetrokken meet de Voyager Pro+ grofweg 10,5 bij 5,8 bij 2,5 cm, en hij weegt 17 gram. Het draagcomfort is echter uitstekend, en dankzij een goede uitbalancering voelt de Voyager Pro+ veel kleiner aan.

De Voyager Pro+ is voorzien van een multifunctionele knop en een paar volumeknoppen bovenaan. De aan-uitknop achteraan moet enkele seconden ingedrukt worden om het toestel in of uit te schakelen. De interne luidspreker is met 0,53 inch groter dan die in vergelijkbare producten, wat bijdraagt tot een vol en warm geluid.

Pairingmodus
Voor deze test koppelen we de Voyager Pro+ met een BlackBerry, een BlackBerry Pearl 3G, een Samsung Galaxy S en een iPhone van Apple. Dit gaat makkelijk, want de eerste keer dat je het apparaat inschakelt, gaat het automatisch in de zogenaamde pairingmodus, zodat het door andere apparaten opgepikt kan worden.

Als je het toestel daarna met een ander mobiel toestel wilt verbinden, moet je de stroomknop eventjes ingedrukt houden, tot een ledlampje afwisselend rood en blauw begint te knipperen. Op de iPhone wordt bovendien in de rechterbovenhoek van het scherm nog een batterij-indicator voor de headset weergegeven wanneer deze is gekoppeld. Het blijkt zelfs mogelijk om de Voyager Pro+ gelijktijdig met twee apparaten te verbinden.

De stemgestuurde interface houdt je op de hoogte van de resterende batterijduur. Het apparaat ondersteunt het A2DP-audioprofiel, waardoor je kunt luisteren naar podcasts, audioboeken en (mono)-muziek door de oortelefoon. Bovendien kan de Voyager Pro het geluid van applicaties streamen, zoals instructies van een gps, wat handig is tijdens het rijden.

Goede geluidskwaliteit
Ook het bereik is uitstekend. We kunnen ons met de headset zes meter van onze mobiele telefoon verwijderen voordat de geluidskwaliteit merkbaar slechter wordt. We meten een maximale gesprekstijd van 5 uur en 24 minuten. Een meer dan behoorlijke prestatie, maar toch een uur minder dan de originele Voyager Pro. Hier staat dan wel tegenover dat een herlaadbeurt slechts ongeveer 90 minuten in beslag neemt.

Plantronics heeft een stevige reputatie wat betreft geluidskwaliteit, en die reputatie gaat ook op voor de Voyager Pro+. Stemgeluid wordt natuurlijk overgedragen, en sommige van onze contactpersonen hebben zelfs niet door dat we een headset gebruiken. Ook externe geluiden vormen in eerste instantie niet echt een probleem.

Wanneer we naast een grasmaaier lopen, blijkt dit haast onhoorbaar voor de persoon aan de andere kant van de lijn, terwijl wij het zelf moeilijk hebben om onze gesprekspartner te verstaan. Toch scoort de Voyager Pro+ in extreme omstandigheden hier iets minder goed. Een kantoorventilator die we op verschillende snelheden laten draaien, is duidelijk hoorbaar aan de andere kant van de lijn.

Plantronics Voyager Pro+
Prijs: 99,99 euro (februari 2011)

PRO: uitstekende geluidskwaliteit; zeer comfortabel; A2DP-audiostreaming; goede autonomie.
CONTRA: middelmatige geluidsonderdrukking.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business