VS wil terreuralarm op Facebook

De Amerikaanse veiligheidsdienst Homeland Security gaat zijn waarschuwingen voor terrorisme via Facebook en Twitter verspreiden.

Volgens een vertrouwelijk document dat AP kon bemachtigen treedt het plan vanaf 27 april in werking. In dat document staat te lezen dat het huidige systeem van vijf gevarenniveaus (van groen/laag tot rood/hoogst) zou worden vervangen door een nieuw systeem. Hierbij worden dreigingen gelabeld als zijnde elevated (verheven, voorbij) of imminent (onderweg, gebeurend).

Bij de nieuwe aanpak krijgen Amerikaanse gebruikers op de sociale netwerken dus informatie over bepaalde terreurdreigingen. Het is echter niet duidelijk of het een model wordt waar burgers zich voor moeten aanmelden, of dat alle Facebookers in de VS plots een melding te zien krijgen.

De sociale aanpak past in een reeks maatregelen om het terreuralarm te optimaliseren. Zo gaan de waarschuwingen ook worden uitgestuurd naargelang de dreiging (bijvoorbeeld specifiek naar luchthavens), in plaats van meteen voor het hele land.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business