Nieuws

Bing Bar 7.0

Eigenlijk zijn we niet zo’n fan van aparte browserwerkbalken. Ze kunnen je webbrowser vertragen en heel wat ruimte innemen die beter voor je pagina’s gebruikt wordt. Bing Bar is echter slim gebouwd en geeft je onder meer snellere toegang tot Facebook.

Bing Bar 7.0 werkt alleen samen met Internet Explorer 7 en hoger. De installatie is razendsnel, waarbij je kunt bepalen hoeveel informatie over je gebruik je wilt delen met Microsoft. De Bing Bar blijkt bovendien de minst rommelige van alle werkbalken die door zoekmachines worden aangeboden.

Opgeruimd met neerklapvensters
Hij is net iets groter dan de Google Toolbar, maar oogt opgeruimd en toegankelijk. Knoppen openen geen nieuwe pagina’s, maar tonen neerklapvenstertjes met wegenkaarten, e-mail of Facebook.

Je kunt knoppen verplaatsen, wissen of vervangen, maar er zijn minder alternatieven dan bij Google of Yahoo. Je kunt meldingen toevoegen of ze juist uitschakelen. Onze favoriet is vooral de Facebookknop. Je vindt hier de tijdslijn, berichten en notificaties.

Zelfs de ‘Vind ik leuk’-knop is bruikbaar vanuit de werkbalk. We vinden dit beter geregeld dan bij welke andere webbrowserbalk dan ook. Ook de weermeldingen zijn duidelijk, met een temperatuurindicatie en het weertype van dit moment. Je ziet bovendien snel de verwachtingen voor de komende vijf dagen.

Onder de e-mailknop kun je accounts toevoegen van de drie grote e-mailaanbieders en een doorzoekbare lijst weergeven van de laatste zes binnengekomen berichten. Om een mail te typen, moet je helaas naar de mailclient zelf.

Bing in een balk
Uiteraard worden ook de mogelijkheden van zoekmachine Bing in de kijker gezet, met verwijzingen naar Bing Video, spelletjes en beursberichten. Ten slotte is er ook een vertaalfunctie, met ondersteuning voor zo’n 35 talen.

Wie Internet Explorer niet gebruikt, zal de Bing Balk nutteloos vinden. Dat speelt in zijn nadeel, want Chrome en Firefox blijven nog altijd marktaandeel afsnoepen van Microsoft. Je kunt daarnaast niet, zoals bij de Google Toolbar, je huidige pagina delen via Facebook, e-mail of een andere dienst. De Bing Bar is zeker overzichtelijk, maar mist de flexibiliteit van andere browserwerkbalken.

Bing Bar 7.0
prijs: gratis (mei 2011)

PRO: opgeruimde indeling; uitstekende toegang tot Facebook; lichtgewicht.
CONTRA: alleen voor Internet Explorer; minder instelmogelijkheden dan Google Toolbar.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business