Nieuws

Android-app maakt iedereen een hacker

Een Israëlisch beveiligingsbedrijf lanceert een Android-app waarmee je computers, smartphones en andere apparaten op een openbaar netwerk kan hacken.

Itzhak Avraham, oprichter van beveiligingsbedrijf Zimperium, demonstreerde de app Android Network Toolkit (Anti) vorige week op de DefCon-hackersconferentie in Las Vegas. Anti moet deze week ergens in de Android Market verschijnen. De app wordt gratis, alleen aan zakelijke gebruikers wordt een bijdrage van 10 dollar gevraagd.

Zo simpel als een videospel
Anti verzamelt een berg gespecialiseerde software die door beveiligingsexperts gebruikt wordt om computers en smartphones op beveiligingslekken te testen. De app giet de verschillende functies in een overzichtelijke interface. Een beveiligingsexpert die verder anoniem wil blijven, vergeleek het gebruik van Anti met het spelen van een videospel. Dat meldt Forbes.

Zo kan je met een druk op de knop een openbaar wifinetwerk afschuimen naar kwetsbare apparaten en ze afluisteren of zelfs aanvallen. De app zoekt naar bekende kwetsbaarheden in gedateerde software op computers en smartphones.

Met de versie die Avraham tijdens Defcon demonstreerde, kunnen Windows XP-computers die niet beschermd zijn tegen het beruchte Conficker-virus, de meerderheid van de jailbroken iPhones en smartphones met een oudere versie van Android gehackt worden. De uiteindelijke versie zal veel meer kwetsbaarheden herkennen.

Beloven dat je niets mis doet
De maker hoopt wel dat zijn app niet voor criminele doeleinden gebruikt wordt. In de gebruikersovereenkomst zal gevraagd worden om Anti enkel voor white hat-doeleinden te gebruiken. Het doel, het verhogen van de veiligheid van de eindgebruiker, heiligt voor Avraham de middelen: het vrijgeven van professionele tools waarmee zelfs het kleinste kind kan hacken.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business