Nieuws

Lightshot 1.4.0.0

W [download_file] indows heeft weliswaar een eigen functie om schermafbeeldingen te maken, maar die is basaal. Meer mogelijkheden biedt Lightshot, dat standaard de PrtScrn-toets voor het maken van een schermafbeelding vervangt.

LightShot blinkt alvast niet uit in het afbakenen van het selectiegebied: je bent beperkt tot een rechthoek. Wel handig is dat je meteen na het afbakenen aan de rand een aantal pictogrammen ziet verschijnen waarmee je kunt aangeven wat je precies met de gemaakte schermafbeelding wilt doen.
Je kunt die bijvoorbeeld rechtstreeks naar je printer sturen, naar het Windowsklembord kopiëren of lokaal opslaan in jpg-, png- of bmp-formaat. Ook leuk is dat je de schermafbeeldingen rechtstreeks naar Twitter of Facebook kunt sturen of aanbieden aan Google of Tineye wanneer je bijvoorbeeld naar gelijkaardige afbeeldingen op zoek bent.
Verder is het mogelijk de schermafbeelding naar een online-opslagserver te uploaden. Na die upload krijg je dan de bijhorende link te zien (genre: http://prntscr.com/4u4t2) zodat het plaatje altijd online te bereiken is.  
Screenshot bewerken
Wil je het plaatje eerst nog bewerken? Dat kan: met één muisklik stuur je het dan naar een online-editor, waarin je met behulp van een heuse gereedschapskist allerlei aanpassingen kunt doorvoeren. De editor ondersteunt zelfs het gebruik van lagen en laagmaskers. Na de bewerkingen kan je dan zelf kiezen waar je het resultaat bewaart: op je eigen pc (als jpeg, png, bmp, tiff of pxd), in Flickr, Picasa, Facebook, imm.io of bij Pixlr.
Lightshot is dus vooral nuttig als je geregeld schermafbeeldingen wilt nabewerken of als je die met anderen wilt delen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business