Nieuws

StegoStick 1.0

Iedereen heeft wel een paar privacygevoelige bestanden, en dat is je volste recht. Zulke bestanden houd je natuurlijk liever voor jezelf, en Stegostick doet dat op een originele manier: je verbergt die bestanden eenvoudigweg in andere bestanden.

Zulke trucs luisteren naar de naam ‘steganografie’. Nu weet je waar de tool zijn naam vandaan haalt.

Stegostick start je op via een dubbelklik op het Stegostick.jar: het gaat dus om een Java-toepassing. Om een bestand te verbergen kies je logischerwijs Hiding en geef je allereerst aan welk versleutelingsalgoritme je daarbij wilt toepassen: DES, Triple DES, RSA of de standaardmethode van Stegostick.

Goed wachtwoord bedenken
Vervolgens duid je het bestand aan dat je wil verbergen, evenals het bestand waarin je het wil verstoppen (cover file). Dat kan in principe elk binair bestand zijn, maar gewoonlijk kies je hier een foto-, audio- of videobestand. Immers, een kleine verstoring door het invoegen van andere bytes valt hier niet echt op. Uiteraard dien je ook een stevig wachtwoord in te vullen.

[download_file]

Het resulterende bestand behoudt de oorspronkelijke extensie van het mediabestand, maar krijgt standaard de naam ‘steg’ mee. Bijvoorbeeld steg.jpg of steg.wmv.

Om het verborgen bestand weer zichtbaar te maken, start je nogmaals Stegostick op, kies je Unhiding, en volg je min of meer gelijkaardige stappen als bij het verbergen. Duid het gebruikte encryptie-algoritme aan, verwijs naar het cover file en vul het wachtwoord in. Meteen erna duikt dan het verborgen bestand op in de gewenste doelmap.

Behoorlijk wat James Bond-gehalte dus, maar het werkt wel.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business