Alibaba wil Yahoo kopen

De topman van het Chinese internetbedrijf Alibaba zegt dat hij interesse heeft om zoekmachine Yahoo over te nemen.

Alibaba’s algemeen directeur Jack Ma zei afgelopen vrijdag aan de universiteit van Stanford (VS) dat hij belangstelling heeft voor het bedrijf. Volgens de New York Times is hij hierover ook al benaderd door verschillende investeringsbedrijven.

Het Chinese bedrijf is daarmee de nieuwste kandidaat om Yahoo over te nemen. De bekendste van de afgelopen jaren was Microsoft. Dat legde 44,6 miljard dollar op tafel, maar die deal ging uiteindelijk niet door. Wel werden er een samenwerking begonnen waarbij Bing de zoektechnologie achter de resultaten van Yahoo voorziet. Ook verkoopt Microsoft nu advertenties voor het bedrijf.

Yahoo zelf heeft voorzichtig laten weten dat het kijkt naar alternatieven voor de toekomst en heeft nog niet verklaard dat het zichzelf wil verkopen.

Yahoo heeft al enkele jaren veertig procent van Alibaba in handen. Maar Ma heeft de raad van bestuur van het bedrijf al enkele malen onder druk gezet om dat aandeel opnieuw aan hem te verkopen, zonder succes. Door Yahoo in zijn geheel te kopen kan dat alsnog lukken.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business