Nieuws

HP G7-1130sb

De Pavilion G7-1130sb ziet er een beetje uit als een grijze muis. Een grijze muis die in een accountancykantoor werkt zelfs. Maar begrijp me niet verkeerd: het is een prima afgewerkte machine die betrouwbaarheid uitstraalt. HP pakt zelfs uit met een slim idee: in een hoek van de trackpad zit een klein putje.

Druk hier tweemaal snel achter elkaar op, en de trackpad schakelt zichzelf uit of in. Best handig als je toch met een muis aan de slag gaat. De laptop is goed bedeeld met een geheugenkaartsleuf en poorten, al vind ik drie USB-poorten persoonlijk net één te weinig. Deze notebook is trouwens een aanrader voor muziekfans, want hij produceert een mooi en vol geluid.

De sticker op de behuizing verraadt meteen dat de G7 een Core i5-processor heeft. De verwachtingen zijn dan ook hooggespannen dat deze machine als een van de betere uit de test gaat komen. En inderdaad, onze benchmarks geven aan dat deze HP best een vlugge jongen is.

Alleen de reguliere grafische prestaties van de Radeon 6470M zijn wat ondermaats, terwijl die op 3D-vlak net heel goed scoort. Grappig genoeg is dat precies het omgekeerde van de meeste andere laptops die ik voor deze test onder ogen kreeg. De Windows Performance Index zet dit onevenwicht in de verf: op de meeste vlakken zit de HP tussen 5,9 en 7,2, maar de gewone GPU-prestaties stranden op 4,5.

Als je dit bakje zwaar belast, mag je rekenen op net geen 1u10 uur vooraleer de batterij het opgeeft. Bij licht gebruik haalt de G7-1130sb een zeer respectabele 3u20.

HP G7-1130sb
Prijs: 699 euro (september 2011)

PRO: Prima geluid
CONTRA: 2D-prestaties

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business