Nieuws

Nieuwe Asimo-robot serveert kopje thee

Honda heeft een nieuwe versie voorgesteld van zijn elf jaar oude humanoïde robot Asimo. Het is niet de belangrijkste update ooit, maar de robot kan wel veel meer kunstjes dan vroeger.

De nieuwste versie van Asimo heet All-new Asimo. Het is de eerste grote update sinds 2007 en de eerste uiterlijke aanpassing sinds de update van 2004. De robot is niet radicaal vernieuwd, maar kan toch een heleboel meer dan zijn voorganger.

Asimo kan nu enkele centimeters in de lucht springen, hinkelen en op één voet staan. De robot haalt nu een snelheid van negen kilometer per uur, terwijl dat vroeger maar zes was. Hij kan ook over een oneffen ondergrond wandelen.

[related_article id=”152275″]

De nieuwe handen van de robot zijn misschien wel het spectaculairst. De vingers werken onafhankelijk van elkaar. In de robotica niks nieuws, maar voor Asimo zelf wel een opluctinhg dat Honda meegaat met zijn tijd. Aanraaksensoren in de palm van elke hand en druksensoren in de vingers zorgen ervoor dat de robot een vrij fijne manuele motoriek heeft.

Onderstaand filmpje toont bijvoorbeeld hoe de robot een kopje thee schenkt uit een thermoskan.

Asimo zou ook artificiële intelligentie meekrijgen, waardoor hij de bewegingen en wandeltrajecten van omstaanders kan inschatten en ernaar kan handelen. De voorganger kon alleen maar een persoon detecteren die recht op hem afkwam, en kon dan stoppen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business