Nieuws

Goedkope BlackBerry PlayBook razend populair

RIM doet ‘een HP’tje’. Door de BlackBerry PlayBook in prijs te halveren is de tablet plots razend populair.

De tablet van de Canadese smartphonemaker kostte aanvankelijk 499 dollar (16 GB-versie) in de VS. Inmiddels kun je hem daar al voor 199 dollar op de kop tikken. Die drastische prijsverlaging maakt van het toestel plots een populair hebbeding.

Volgens onze collega’s van CNet is de PlayBook op meerdere plaatsen in de VS uitverkocht. De prijs lijkt overduidelijk de trigger, want het model van 32 GB, dat van 599 dollar naar 299 dollar zakt, is nog wel te koop in de VS. Al doet ook dit model het beter dan voorheen.

[related_article id=”152275″]

Ook in de Benelux?
Research In Motion (RIM), het bedrijf achter Blackberry, kondigde in september een prijsverlaging aan. Reden was dat de tablet niet het gehoopte succes opleverde tegen zijn originele prijs.

Het is onduidelijk of de prijsverlaging ook in de Benelux geldt. RIM geeft geen antwoord op onze vragen hierover. Bij de webshop Bol.com lijkt dat alvast wel het geval. Hier kun je de PlayBook met 32 gigabyte opslag voor 299 euro kopen. Ook het model van 64 GB lijkt hier goedkoper, maar die van 16 GB dan weer niet .

Afgelopen zomer deed HP de zet al eens voor. Het bedrijf dumpte zijn Touchpad-tablet en verkocht hem voor 99 dollar. Dat zorgde in de VS voor een stormloop op het apparaat.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business