Nieuws

De beste apps om internetradio te luisteren

Radio is niet dood, radio leeft op internet. We vonden een reusachtig aantal leuke diensten en programma"s waarmee je radiozenders kunt vinden, beluisteren en natuurlijk opnemen. Dit zijn onze favorieten.

TuneIn (Android, Windows Phone, iOS) – tunein.com
Lokale radiostations luisteren op een mobiel toestel is een zeldzaam genot met TuneIn, een gratis dienst die bijna voor elk mobiel besturingssysteem (en de webbrowser) een app heeft. Je kunt er moeiteloos radiostations mee opzoeken in je eigen dorp of stad.

TuneIn draait onopvallend op de achtergrond, en als je door een gebied trekt met een slechte verbinding, kun je overschakelen op een stream met lagere bitrate. Voor de echte fanaten is er een betaalde app (Android, iOS, BlackBerry) waarmee je radioprogramma’s kunt opslaan op je SD-geheugenkaart.

Grooveshark (Android, BlackBerry, Symbian, Windows) – grooveshark.com
Grooveshark is een uitstekende gratis onlinedienst om muziek te luisteren, maar wist je dat deze ook radiostations heeft? Kies een genre en Grooveshark raapt automatisch een selectie bij elkaar, waarna je je favoriete nummers in een afspeellijst kunt zetten.

Subsonic subsonic.org
Heb je nog een oude pc staan, dan kun je die met de hulp van Subsonic in een volwaardige budget-wifiradio veranderen. Het programma zet zelf een webserver op, waarna je de netwerkpagina kunt bezoeken en vanuit een eenvoudige speler muziek kunt streamen naar de juiste pc.

Rad.io (Windows Phone 7) – rad.io
Het Duitse Rad.io weet hoe het een Android-app in elkaar moet knutselen. Met aanraders, lokale stations en een bijzonder strak ontworpen interface kun je snel beginnen met luisteren. Het is ook mogelijk om favoriete stations met anderen te delen.

Musicoverymusicovery.com
Het vervelende aan radio is dat de dj bepaalt wat je luistert, terwijl je bij reguliere muziekdiensten zelf alle muziek moet uitkiezen. Musicovery kiest de gulden middenweg: jij bepaalt genre, sfeer en tijdperk en deze geniale onlinedienst kiest de juiste nummers voor je uit.

StreamWriter streamwriter.org
Sommige apps en diensten spelen niet alleen radio af, ze kunnen uitzendingen ook opnemen, zodat je ze later kunt beluisteren. Met de gratis Windowsapplicatie Streamwriter wordt dit bijzonder makkelijk. Het is uiteraard ook mogelijk om stations vanuit de interface af te spelen.

Screamer Radioscreamer-radio.com
Screamer Radio is de meest veelzijdige, traditionele Windows-applicatie die we kennen voor het luisteren van onlineradiostations. Het is klein, eenvoudig, veelzijdig en ook nog eens draagbaar. Tip: exporteer je favoriete stations naar een XML-bestand, zodat je ze per e-mail naar een vriend kunt sturen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business