Nieuws

Google Plus groeit gestaag

Potten breken doet Google Plus nog niet. Maar met 62 miljoen gebruikers groeit de Facebookconcurrent steeds sneller.

De cijfers zijn niet officieel maar werden berekend door Paul Allen, de oprichter van Ancestry.com. Hij berekent al enige tijd het ledenaantal van de nieuwe netwerksite. Volgens hem komen er gemiddeld 625.000 leden per dag bij. En in dit groeitempo kan Plus eind 2012 vierhonderd miljoen leden tellen.

Google Plus werd vlak voor de zomer gelanceerd en is sinds dit najaar voor iedereen toegankelijk. Het platform vormt voorlopig geen grote bedreiging voor Facebook, maar afgaande op het groeitempo kan daar in de komende twaalf maanden wel verandering in komen.

[related_article id=”158901″]

Volgens Allen zit de sociaalnetwerksite vandaag op 62 miljoen leden, maar nog bijzonderder is het feit dat 24 procent hiervan er pas in december is bijgekomen.

Google Plus groeit gestaag.

Grafiek: Paul Allen

Voor volgend jaar voorspelt Allen een explosie in gebruikersaantallen, wat voor een groot deel te danken zal zijn aan het succes van Androidtoestellen. Tegelijk komen er naar alle waarschijnlijkheid meer API’s en andere mogelijkheden waarmee ontwikkelaars Google Plus kunnen integreren in hun websites of applicaties.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business