Nieuws

Renault gelooft in puur elektrische auto’s

De Franse autobouwer Renault heeft twee auto’s gemaakt die volledig op elektriciteit rijden. Een personenwagen en een kleine bestelwagen.

Renault toonde in 2008 al een volledig elektrische Kangoo op het autosalon in Parijs, maar vanaf dit jaar is de wagen ook echt te koop. De Renault Kangoo Z.E. heeft dezelfde afmetingen als de varianten met ontploffingsmotor, maar werkt puur op batterijen.

De Kangoo Z.E. heeft een motor die 59 pk levert met een koppel van 226 newtonmeter. De maximumsnelheid is elektronisch begrensd op 130 kilometer per uur. Een volle batterijlading moet goed zijn voor een traject tot 170 kilometer, al zal je dat allicht niet halen als je de hele tijd aan de maximumsnelheid blijft snorren.

Batterijen huren
Het gewone basismodel voor de Kangoo Z.E. kost 24.200 euro zonder btw. En daarmee ben je er nog niet vanaf, want de batterijen van de wagen vallen onder een huurcontract dat nog eens 75 euro per maand bedraagt.

Bij de lancering zal de Kangoo Z.E. uitgerust zijn met elektromotoren die zijn geproduceerd en geassembleerd door Continental. Pas vanaf 2013 start Renault met de productie van zijn eigen elektromotoren in Frankrijk. Ook op de fabriek voor de batterijen is het nog even wachten. Die worden pas vanaf 2014 of 2015 in Frankrijk gebouwd.

Er komt ook een personenwagen op elektriciteit, namelijk de Fluence Z.E. Deze gaat een stuk meer kosten, minstens 26.150 euro, met een maandelijkse huurprijs van minstens 82 euro per maand voor de batterijen. Met één batterijlading brengt hij je 185 kilometer ver.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business