Nieuws

Apple geeft iPhone 4-eigenaars 15 dollar

Apple heeft een schikking getroffen in een Amerikaanse massarechtszaak rond de antenneproblemen van de iPhone 4.

Inwoners van de Verenigde Staten die een iPhone 4 hebben gekocht en geen gratis ‘bumperhoesje" hebben aangevraagd kunnen dat binnenkort alsnog doen, of kiezen voor een vergoeding van 15 dollar. Apple besloot tot die toegeving in het kader van een zogenaamde class-actionzaak waarin achttien rechtszaken die individuele gebruikers hadden aangespannen zijn verzameld. Dat meldt CNet.

Eigenaars krijgen mail
De schikking krijgt een eigen website, iphone4settlement.com, die in de komende weken online komt. Amerikaanse iPhone 4-bezitters zullen er informatie vinden en gedurende 120 dagen een claim kunnen indienen. Apple zal nog voor eind april zo’n 25 miljoen Amerikaanse iPhone 4-bezitters via e-mail op de hoogte brengen van de schikking en een bericht publiceren in de printedities van de krant USA Today en het tijdschrift Macworld.

[related_article id=”158256″]

Kort na de lancering van de iPhone 4 in de zomer van 2010 bleek uit gebruikerservaringen dat de smartphone last heeft van ontvangstproblemen als je hem op een bepaalde manier vasthoudt. Het voorval werd Antennagate gedoopt. Apple gaf de problemen onder massale druk van de media uiteindelijk toe en reikte tijdelijk gratis hoesjes uit die de ontvangst moesten verbeteren.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business