Samsung stelt quadcore Galaxy SIII voor

In Londen heeft Samsung de Galaxy SIII voorgesteld. Het toestel heeft een quadcore processor en een Siri-kloon aan boord.

De smartphone bevestigt de eerdere geruchten. Het Android 4.0-toestel heeft onder meer een HD Super Amoled scherm van 4,8 inch en een 8 megapixel camera met autofocus en LED-flits.

Het toestel meet 136,6 x 70,6 x 8,6 millimeter, en weegt 133 gram. Op 29 mei verschijnt het 3G-model in Europa. Een 4G-versie is vanaf deze zomer beschikbaar maar niet voor de Europese markten. Een richtprijs kon Samsung op de lanceringsavond nog niet geven.

[related_article id=”161563″]

Batterij en geheugen
De SIII is beschikbaar in een versie van 16 GB, 32 GB en 64 GB, en dit in het wit of blauw. Wie hiermee niet genoeg heeft kan het geheugen nog verder uitbreiden via een microSD-slot.

Daar komt nog een 2.100 mAh batterij bij. Dat is een stevige uitbreiding ten opzichte van de Galaxy SII.

Processor
Samsung maakte eerder al bekend dat de Galaxy SIII op een Exynos 4 Quad processor zou draaien. Deze 1,4 GHz-chip is gebouwd op het 32 nanometer platform. Daarmee volgt de telefoonmaker Huawei en HTC die eerder dit jaar een quadcore-smartphone op de markt brachten.

De chip is ten opzichte van zijn voorganger, de Exynos 4 Dual, twee keer zo krachtig en twintig procent zuiniger.

Stemherkenning
Samsung pakt voor de Galaxy SIII graag uit met aantal extra features. Zo krijgt de smartphone een systeem dat handelingen voorspelt. Smart Stay voorkomt bijvoorbeeld dat je telefoon in slaapstand gaat omdat je lang naar een pagina staart.

Daarbij gaat de camera vooraan op zoek naar je ogen. Zo lang die op het scherm gefocust zijn, blijft de telefoon aan staan.

S Voice is dan weer de stemherkenning van de nieuwe Galaxy. Hier kan je afspraken maken, het weer of informatie opzoeken terwijl je aan het rijden bent.

De stembesturing is helaas niet beschikbaar in het Nederlands, maar wel onder meer in het Engels, Duits, Spaans en Italiaans.

Camera
De camera zelf heeft gezichtsherkenning en daar komen een aantal extra"s bij kijken. Een foto nemen kan in net geen seconde (990 ms) en in burst modus kan je tot twintig beelden nemen aan 3,3 foto"s per seconde.

Extra handig is dat het toestel automatisch herkende gezichten tagt. Daarbij kan je kiezen om de foto"s meteen door te sturen naar de getagde personen.

Ook foto"s van jezelf nemen kan voortaan op mooi formaat met een 1,9 megapixel camera die, net zoals de 8 megapixel camera achteraan, in HD kan opnemen.

Accessoires
Bij de Galaxy SIII lanceert Samsung een aantal accessoires. Zo pakt het bedrijf uit met een draadloze oplader en een dongle om video"s en foto"s van de smartphone door te sturen naar eender wel HDMI-toestel. Beide extra"s moet je wel apart aankopen.

Overige
De smartphone beschikt verder over Bluetooth 4.0, GPS/GLONASS, NFC en uiteraard wifi. Hieronder vind je de volledige specificatielijst.

 

Conclusie
Het nieuwe vlaggenschip van Samsung is veelbelovend. Enerzijds door de krachtige hardwarespecificaties en het grote scherm (zonder dat de telefoon fysiek veel groter is dan zijn voorganger). Anderzijds door de vele kleine extra"s zoals het vlot delen van foto"s en de Siri-kloon S Voice.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business