Topman Yahoo wist niets van CV-fout

Scott Thompson, de CEO van Yahoo, zegt dat de fouten in zijn CV niet door hem zijn gemaakt. Hij heeft yahoo nooit zijn curriculum vitae gegeven.

De kersverse topman ligt momenteel onder vuur omdat Yahoo bij de beurswaakhond papieren heeft ingediend waarin staat dat Thompson een diploma computerwetenschappen bezit. Maar dat blijkt een boekhouddiploma te zijn.

Niet het diploma zelf maar het feit dat Thompson er over gelogen zou hebben ligt zeer gevoelig bij aandeelhouders van het bedrijf. Maar volgens de San Francisco Chronicle valt hem niets te verwijten.

De krant schrijft dat hij destijds werd geïnterviewd door een extern bureau om bij PayPal aan de slag te gaan, maar dat hij daar nooit heeft beweerd een diploma computerwetenschappen te hebben gehaald. Toch zou dat bureau dat toch op zijn cv hebben gezet, wat Thompson toen niet heeft nagelezen.

Dat cv werd later gebruik voor een biografie bij PayPal en later Yahoo, waarna het in officiële beursdocumenten sukkelde.

Momenteel onderzoekt een intern comité bij Yahoo de zaak. Aanvankelijk zag het er naar uit dat Thompson mogelijk aan de deur zou worden gezet. Maar nu blijkt dat de commotie aan de slordigheid van anderen te wijten is, kan de zaak relatief snel worden opgelost. Wel heeft de topman zich al verontschuldigt voor de heisa.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business