Thompson buiten bij Yahoo

Scott Thompson wordt na vijf maanden aan de deur gezet bij Yahoo. Een fout in zijn CV en een kankerdiagnose kelderen zijn positie.

Het leven in de hoogste rangen van Yahoo blijft zijn reputatie van soapserie hoog houden. Kort samengevat stapt Thompson op na problemen rond een diploma computerwetenschappen dat hij nooit behaald heeft. Hij wordt ad interim vervangen door Ross Levinsohn.

Levinsohn was tot afgelopen weekend hoofd van Yahoo’s activiteiten op het Amerikaanse continent. Daarvoor was hij onder meer voorzitter van Fox Interactive Media en werkte hij bij Altavista, CBS Sportsline en HBO. Verschillende Amerikaanse media sluiten niet uit dat Levinsohn op termijn ook definitief de leiding van Yahoo zal overnemen.

Voor Yahoo is het de derde CEO in minder dan een jaar tijd, zelfs de vierde als je Tim Morse meetelt die na het vertrek van Carol Bartz in September tijdelijk de fakkel overnam. Het vertrek van Thompson komt amper vijf maanden na zijn benoeming, al is het geen verrassing.

Diplomafout
Begin deze maand bracht Third Point, het investeringsfonds van aandeelhouder Daniel Loeb, aan het licht dat Thompson geen diploma computerwetenschappen maar wel boekhouden had behaald. Vooral het feit dat Thompson er over loog lag gevoelig.

Daardoor besloot Yahoo de zaak intern te onderzoeken. Intussen had Thompson al zijn excuses aangeboden voor de commotie. Wel liet hij verstaan dat de fout niet door hem werd gemaakt maar door het headhuntingbureau toen ze hem aannamen bij PayPal.

De gegevens en de online biografie zijn overgenomen van bij PayPal, maar toen Yahoo beursdocumenten indiende met informatie over zijn nieuwe topman, kwam het bedrijf van Loeb uit op de fout.

Het leek op een gênante slordigheid van het recruteringsbureau. Maar dat bureau heeft intussen in een interne memo die AllthingsD kon bemachtigen ontkent dat dit het geval kan zijn.

Kanker
Al ligt het vertrek van Thompson niet enkel aan zijn diploma. Volgens The Wall Street Journal zou de ex-topman afgelopen weekend aan collega’s en de raad van bestuur hebben toevertrouwd dat bij hem schildklierkanker is vastgesteld.

De bron van The Wall Street Journal zegt dat de diagnose heeft meegespeeld in de beslissing om Thompson te laten aftreden.

Gelijk met de benoeming van Levinsohn wordt Fred Amoroso voorzitter van de raad van bestuur. Tegelijk krijgt Third Point, het bedrijf achter Daniel Loeb, drie zitjes in de raad van bestuur. Daarmee maken beide partijen een einde van het conflict dat ontstaan is naar aanleiding van het diploma van Thompson.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business