Nieuws

Google Earth in vogelvlucht met nieuwe 3D-laag

Google heeft grote plannen voor zijn kaartendiensten, met een nieuwe gedetailleerde 3D-laag voor Google Earth en offline-functionaliteit voor Google Maps.

Op een speciale bijeenkomst in San Francisco toonde de zoekmachine zijn nieuwe 3D-technologie, waarvoor het naar eigen zeggen eigen vliegtuigen inzet die vanuit een hoek van 45 graden beelden schieten van stedelijke gebieden. Volautomatische software genereren met die afbeeldingen uiterst gedetailleerde 3D-weergaves, zodat gebruikers gebouwen van alle kanten kunnen bekijken.

De nieuwe kaartenlaag, die volgens Google in de komende weken beschikbaar zal komen voor enkele grote Amerikaanse steden, is opvallend genoeg alleen gemaakt voor de mobiele versie van Google Earth (Android/iOS).

[related_article id=”158901″]

Google Maps gaat offline
Naast de 3D-beeldenlaag had Google nog meer in petto voor reizigers. Zo krijgt Google Maps voor het eerst offline-functionaliteit, zodat Android-gebruikers hun kaarten naar de smartphone kunnen downloaden als ze naar een gebied zonder internetverbinding reizen.

Als een Android-foon over GPS-functionaliteit beschikt, is het in offline-modus nog altijd mogelijk om een reisroute uit te stippelen en de gecachete kaarten zullen helpen om batterijleven te sparen.

Wandelpaden in beeld
Tenslotte zal ook het bereik van Google Street View flink worden uitgebreid met de introductie van deze merkwaardige rugzak, die Google de Street View Trekker noemt.

Met deze eenpersoonsvariant van de Google-camerawagen moeten voorheen ontoegankelijke gebieden toegankelijk worden voor de 3D-kaartlaag, zoals wandelpaden, steegjes en nationale parken.

Al deze functionaliteit is nog niet direct beschikbaar in Googles kaartenbak, maar zal in de toekomst flinke meerwaarde toevoegen voor mobiele gebruikers van Google Earth en Maps.
 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business