Nieuws

Japanse kunstenaar brengt mecha tot leven

Het Kuratas-project maakt het besturen van een gigantische mecha-gevechtsrobot werkelijkheid.

Fans van mecha mogen zich in de handen wrijven: een Gundam-achtige robot is tot leven gekomen in Japan, en in de toekomst zul je zelf kunnen wandelen in de vier meter grote robot. Suidobashi Heavy Industry toonde zijn Kuratas-mecha afgelopen weekend in Makuhari, net buiten Tokyo.

Kuratas is een exoskelet met dertig gewrichten en vier wielen dat je ofwel zelf in de cockpit kunt bedienen, ofwel met een 3G-smartphone. Kuratas kan z’n torso en handen bewegen, en hij heeft een paar ‘wapens’ zoals een LOHAS-lanceringssysteem dat nepkogeltjes en vuurwerk afschiet. De robot kan ook dingen vastgrijpen met zijn klauwachtige vingers.

“Kuratas mag dan wel te boek staan als kunstproject, maar je droomt er toch van zelf een robot te besturen”, leer je uit een promovideo.

De man achter het project is metaalmeester Kogoro Kurata, die bekend is geworden door een levensecht model te maken van een Scopedog-mecha uit de televisieserie Votoms. Kurata heeft ook kunst en commercieel ontwerpwerk gemaakt in en rond Tokyo. Hij stelde de robot samen in een afgelegen garage in de bergen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business