Nieuws

Farmville-maker stort zich op online gokken

Facebook-spelletjesmaker Zynga richt zijn pijlen op spelen met echt geld en wil tegen volgend jaar de eerste online gokspelletjes op de markt hebben.

Zynga, bekend van Facebook-games als Farmville en Mafia, laat zijn spelers nu alleen nog virtuele valuta gebruiken. Naast Facebook-krediet accepteert het ook zijn eigen zCoins, die gebruikers kunnen aanschaffen en inzetten bij zijn tien meest populaire spellen.

Maar volgens de Wall Street Journal wil Zynga langzaam maar zeker de virtuele munten inruilen voor echt geld en is stevig aan het lobbyen geslagen in de Verenigde Staten op lokaal en landelijk niveau. Het wil zo invloed uitoefenen op nieuwe Amerikaanse regulering rondom online gokken, die sinds vorig jaar in de maak is.

Zo zette het in Californië een lobbybureau in om te vissen naar een mogelijk partnerschap met lokale online gokbedrijven die meedingen naar 30 miljoen dollar aan te vergeven licenties. De wet die dit goed moet keuren, liep volgens de krant eerder dit jaar vertraging op, maar kan binnenkort alsnog  worden goedgekeurd.

Ook in Washington heeft het inmiddels zo’n 70.000 dollar gespendeerd om in het gevlei te komen bij parlementsleden en senators.

De stap richting de online gokwereld heeft veel te maken met Zynga’s kelderende prestaties. Zijn marktaandeel stortte vorige maand de diepte in toen het teleurstellende kwartaalresultaten bekend maakte. Iets later werd bekend dat enkele hooggeplaatste managers van het bedrijf enkele maanden voor de bekendmaking liefst voor 516 miljoen dollar van hun aandelen hadden verkocht, dus voordat de koers als een pijl omlaag schoot.

Als Zynga slaagt in zijn pogingen om lucratieve contracten te verwerven in de online gokmarkt, is het de vraag hoe Facebook zal reageren. De spelletjesmaker, die zijn producten alleen op Facebook en via de eigen site aanbiedt, brengt heel wat geld in het laatje voor de netwerksite, omdat het een aandeel int van elk virtueel product dat Zynga via zijn spelletjes verkoopt. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business