Nieuws

iPhone 5-prijzen liggen hoger in België

Apple heeft vandaag de Belgische prijzen van de iPhone 5 bekendgemaakt in zijn online winkel. De levertijd bedraagt vier weken.

Het bedrijf uit Cupertino levert ook aan Belgische klanten rechtstreeks uit de online Apple Store. De garantie-afhandeling en levering gebeurt dan rechtstreeks via Apple, zo liet een Apple-medewerker ons weten.

De prijzen zijn ook vandaag bekend geraakt: voor het 16-, 32- en 64GB-model betaal je respectievelijk 699, 799 en 919 euro voor zowel de zwarte als witte variant bij Apple.

[related_article id=”161563″]

Als je de iPhone bij Mobistar of Telenet koopt zal je voor een iPhone 5 respectievelijk voor de 3 modellen ongeveer 689, 789 of 899 euro moeten betalen.

In Nederland betaal je 659, 759 of 859 euro voor die modellen.

Daarmee liggen de prijzen hoger dan in onze buurlanden, waar bijvoorbeeld in Duitsland de iPhone 5 vorige week in verkoop ging voor 679, 789 en 899 euro respectievelijk. ZDNet was afgelopen vrijdag aanwezig in Oberhausen en ikzelf schreef er donderdag nog een opiniestuk over.

Apple laat inmiddels wel op zijn website weten dat de levertijd kan oplopen tot vier weken. Sinds de lancering in de VS, Duitsland, Frankrijk en nog een handvol andere landen is de vraag enorm en kan Apple niet meer voldoende smartphones produceren om aan die vraag te voldoen.

Eerder werd nog bekend dat Apple vijf miljoen stuks had verkocht in het eerste weekend. Dat is opmerkelijk: op zondag zijn de meeste winkels gesloten, waardoor er 2,5 miljoen stuks per dag werden verkocht op vrijdag en zaterdag.

Beschikbaarheid
Vandaag is de officiële lancering in een tweede reeks landen, waaronder België en Nederland.

Bij Mobistar kan je vanaf morgen terecht als je reeds een nano-sim hebt aangevraagd en bevestiging hebt gekregen dat er een iPhone klaarligt. Zo niet, dan zal je helaas in geen enkel Mobistar filiaal terecht kunnen dit weekend, zo laat Mobistar weten.

Inmiddels kan je best ook niet meer naar de Apple Store in Nederland afzakken: in de Apple Store in Amsterdam is alles uitverkocht, zo laat iPhoneclub weten. Naar schatting stonden er 1.500 mensen in de wachtrij afgelopen nacht.

Apple Premium Reseller Easy-M laat weten pas leveringen te verwachten midden oktober. Saturn verwacht nog voor het einde van volgende week de eerste leveringen te gaan ontvangen, maar is voorzichtig met details. Saturn Wilrijk weet wel te zeggen dat er op de wachtlijst momenteel ongeveer 70 personen staan.

Lab9 heeft voorlopig ook geen leveringen ontvangen en heeft geen idee wanneer die dan wel zouden binnenkomen. Switch heeft voorlopig geen plannen om de iPhone 5 te gaan verkopen.

Fnac België laat weten pas midden november de iPhone 5 in de winkelrekken te leggen. Media Markt Antwerpen heeft een wachtlijst van ongeveer 200 personen, en krijgt zaterdag een levering van zeven toestellen

Waar dan wel?
Om nu al een iPhone 5 te bemachtigen kan je best aankloppen bij Mobistar. Het ziet er naar uit dat zij de meeste leveringen binnenkrijgen. Logisch ook: de leveringen aan APRs en andere winkelketens gebeurt via Mobistar in België. Helaas zal Mobistar pas gereserveerde toestellen uitleveren vanaf zaterdag, en zal je voor het eerst geen toestel kunnen bemachtigen zonder reservatie.

Volgens verschillende kanalen zijn er in sommige Telenet SmartSpots nog wel iPhones beschikbaar. De SmartSpot in Antwerpen heeft er voorlopig géén meer, die in Turnhout heeft nog een witte 64GB iPhone 5 liggen op het moment van schrijven. Ook Mechelen heeft op het moment van schrijven nog witte 64GB-modellen liggen. Evelyne Nieuwland, woordvoerster bij Telenet, laat weten dat Telenet de toestellen inderdaad los verkoopt, maar dat de leveringen maar met mondjesmaat binnenkomen en enorm beperkt zijn. Overigens zijn de 64GB-modellen slechts beschikbaar in bepaalde winkels, aldus Telenet.

Wil je zeker binnen de vier weken een iPhone hebben, en onafhankelijk zijn van Mobistar voor de reparatie en garantie-afhandeling, dan kan je best in één van onze buurlanden de Apple Store of APR binnenwandelen. In Nederland zijn de toestellen tot 60 euro goedkoper. Je kan ook terecht in de online Apple Store.

De oudere modellen
Ook de oudere modellen zijn nog verkrijgbaar bij Mobistar en zijn – normaal gezien – onmiddelijk leverbaar. Voor een iPhone 4S met 16GB capaciteit betaal je 599,99 euro, terwijl voor de iPhone 4 8GB nog 399,99 euro betaald moet worden. Ook Telenet zal de oudere modellen nog gaan verkopen voor 589 en 399 euro.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business