Nieuws

Belgische radio luisteren op je iPhone

In tegenstelling tot heel wat andere smartphones heeft de iPhone geen FM-radio aan boord. Dat is niet erg, want met de app Radio.BE kan je toch naar je favoriete zenders luisteren.

Het geluid wordt gestreamd via de dataverbinding. Je gebruikt deze app dus beter als je via wifi met het internet verbonden bent.

Radio.BE biedt streams van zowat elk radiostation in ons land aan. Je vindt er niet enkel de bekende grote namen, maar ook kleine regionele zenders zoals Urgent, Radio Centraal en Scorpio. Ook de digitale zenders die niet via de ether worden uitgezonden, zoals Klara Contino, zijn aanwezig.

[related_article id=”158256″]

Word je overweldigd door de lange lijst zenders? Filter dan radiostations op regio. En joepie: Radio.BE laat je ook on demand programma’s herbeluisteren, waaronder De Ochtend en Peeters & Pichal van Radio 1.

Sinds vandaag is de app overigens aanbeland bij versie 1.3.9. Naast enkele bugfixes kan je nu luisteren naar FM Goud en is de app geoptimaliseerd voor het grotere scherm van de nieuwe iPod Touch en iPhone 5.

De ontwikkelaar werkt nog aan een aparte versie voor iOS 3 – Apple laat het momenteel niet meer toe om voor zowel de iPhone 5 als voor oudere iPod-modellen die nog iOS3 draaien een app te lanceren.

Radio.BE is gratis te downloaden in de Apple App Store voor de iPhone en is één van de anciens in de wereld van radio-apps: versie 1.0 verscheen 3 jaar geleden al in de App Store.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business