INDI stopt ermee op 26 november

Wie digitale televisie kijkt via een settopbox van het INDI-platform, zal dat niet meer kunnen doen na 26 november. Telenet heeft wel een tegenaanbod klaar.

INDI is het digitaal tv-platform van Interkabel, wat in oktober 2008 werd overgenomen door Telenet. Klanten mochten al die tijd hun gekochte decoder blijven gebruiken, maar daar komt nu een eind aan. De verhuurde toestellen werden al in 2009 van de markt gehaald.

In totaal gaat het om zo’n negenduizend kijkers. Telenet kent momenteel veertigduizend INDI-gebruikers, maar 31.000 hiervan zijn al overgestapt naar digitale tv van Telenet.

[related_article id=”158455″]

Als zij nog steeds een decoder willen kopen, dan kan dat uitzonderlijk aan een lagere prijs van 75 euro wanneer ze hun INDI-decoder laten recycleren bij een Telenet Center.

Een andere optie is huren voor acht euro per maand. Verder verandert er niets. Maandelijks blijft het kabelabonnement ongewijzigd en activatiekosten zijn er voor de INDI-kijkers niet. Ook analoog kijken blijft mogelijk gezien je daar geen decoder voor nodig hebt.

Geen updates meer
Als reden voor de stopzetting haalt Telenet aan dat het platform niet langer wordt ondersteund. Dat ligt niet aan Telenet maar wel aan de fabrikant die de toestellen destijds maakte. Het toestel is verouderd en voor de interne software worden niet langer updates gemaakt.

Het voornaamste voordeel van de overstap is dat de decoders van Telenet interactief zijn. Zo kan je functies als Ooit Gemist, iWatch, de functies met de rode knop of de digitale videotheek gebruiken.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business