Nieuws

Google Earth 7: 3D-extravaganza!

Je zou bijna vergeten dat Google Earth ooit op de desktop begonnen is. De nieuwe Windows-versie voegt indrukwekkende 3D-beelden toe en nieuwe begeleide rondleidingen.

Met de nieuwe versie van Google Earth wil de maker nog maar eens duidelijk maken dat de aarde niet plat is. Een groot aantal wereldsteden krijgt een fikse injectie met 3D-kaarten, waardoor je lokale toeristische attracties van alle kanten kunt bekijken en zo een voorproefje kunt nemen op de volgende citytrip.

[download_file]

Google voegt nieuwe beelden toe voor vijf steden, waaronder Avignon in Frankrijk en München in Duitsland. Al beschikbaar waren onder meer Los Angeles en Rome.

[related_article id=”158901″]

Volgens Google Earth Blog zijn de 3D-beelden van dichtbij nogal groezeling, wat in latere updates moet worden weggewerkt.

Een leuke bijkomstigheid is een virtuele toergids, die je langs beroemde attracties neemt en achtergrondinformatie via Wikipedia biedt.

De nadruk ligt steeds meer op mobiel in softwareontwikkeling, want de mobiele versies van Google Maps hadden deze laatste snufjes al in huis. Nu hebben zowel de desktopversie als de mobiele uitvoeringen weer dezelfde mogelijkheden, wat toch wel prettig is op een groter scherm.

Voor je Google Earth  kunt downloaden, moet je eerst akkoord gaan met zijn gebruikersvoorwaarden. De downloadlink bij dit artikel zal je dus eerst naar deze pagina brengen. De kaartenbak is beschikbaar voor Windows, Mac OS X en Linux.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business