Nieuws

Tip: spel spelen op een groot scherm met je iPhone

Deze week werd Modern Combat gelanceerd en enkele weken geleden schreven we nog over Asphalt 7. Beide games hebben optimalisatie voor Airplay Mirroring. Maar wat is het? Hoe gebruik je het?

Airplay Mirroring is een manier waarop je de inhoud van je scherm kan streamen naar een Airplay ontvanger zoals de Apple TV. Het is echter niet altijd een kopie van wat je ziet op het scherm voor je: een applicatie kan ervoor kiezen om andere inhoud naar het scherm te sturen dan wat je op je iDevicescherm ziet.

In het geval van Asphalt 7 kan je racen op je grote TV, terwijl je op het scherm van je iPad of iPhone de achteruitkijkspiegel ziet en een kaart van het circuit. Bij Modern Combat zie je grotere knoppen en de radar, terwijl die niet worden weergegeven op je TV.

[related_article id=”158256″]

Hoe de preciese werking van Airplay Mirroring is is niet gekend. Wel is zeker dat enkele (dure) applicaties zulke inhoud kunnen ontvangen op een Mac. Maar voor de beste ervaring heb je een Apple TV nodig die je op een vrije HDMI-poort kan aansluiten op je TV.

Hoe gebruiken?

Wanneer je op hetzelfde netwerk zit als je Apple TV (of Mac met applicaties zoals Reflection) zie je op andere Macs met OSX Mountain Lion of iToestellen met iOS 4 en nieuwer een icoontje verschijnen.

Op OSX zit dat icoontje bovenaan rechts – op iOS kan je Airplay Mirroring inschakelen door tweemaal op de home-knop te drukken en twee vingerbewigingen van links naar rechts te maken over de balk die verschijnt.

Klik op het icoontje en kies je Apple TV. Het is mogelijk dat er meerdere Apple TVs op je netwerk zitten – kies dus zeker de juiste. Duid ook zeker "Mirroring" aan. Als het goed is zie je nu jouw scherm op je TV.

Verschijnt de Apple TV of andere ontvanger niet in het lijstje? Kijk dan zeker na of je een goede Apple TV hebt (een 720p of 1080p Apple TV van de nieuwste generatie zonder harde schijf). Is dat het geval, maar zie je hem nog steeds niet? Dan is er misschien iets mis met het netwerk.

Op een iPad zou de instelling om Airplay Mirroring te activeren er zo uit moeten zien:

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business