Nieuws

Maart: iPad 3 kopen, Windows 8 testen

Maart was een rustige maand in de technologiewereld. Apple eiste alle aandacht op met de nieuwe iPad, maar er was ook een hoop interessante bètasoftware.

In oktober kreeg Apple er met de Google Nexus 10 en Microsoft Surface flinke concurrentie bij, maar in maart was het nog altijd alleenheerser in tabletland. Met ‘de nieuwe’ iPad, hier in beeld, kreeg het de handen op elkaar en opende bovendien zijn eerste officiële winkel in de Benelux. Een klikkende Samsung-medewerker had het bij het juiste eind toen hij zei dat Apple later dat jaar een kleinere iPad zou uitbrengen.

Hoewel het toch vooral Apple was dat de klok sloeg, wist Microsoft in maart de aandacht op te eisen met het uitbrengen van de Windows 8 Consumer Preview. De eerste echte bèta voor consumenten maakte de tongen los en gaf ons de kans om voor de eerste keer echt serieus met het tabletvriendelijke OS aan de slag te gaan. Dat Windows 8 een revolutie was, leek ons meteen al duidelijk.

[related_article id=”158256″]

Hoe Adobe het voor elkaar krijgt, blijven we ons afvragen, maar ook dit jaar wist het ons te verrassen met de foefjes van de nieuwe Photoshop. Voor het eerst bracht het bovendien een testversie uit van Photoshop CS6, zodat gebruikers konden uitproberen voor een eventuele overstap.

Tenslotte wijzigde Google zijn gebruikersvoorwaarden, wat een hoop stof deed opwaaien bij privacybewuste gebruikers. We testten destijds daarom een aantal alternatieve zoekmachines om te kijken of je ook zonder Google kan.


 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business