Nieuws

Bestanden camoufleren

Bestanden camoufleren

Stevige encryptie blijft nog altijd de beste manier om gegevens ontoegankelijk te maken voor derden. Wil je ook nog verbergen dat je iets hebt afgeschermd, dan kan je een steganografische tool als Free File Camouflage inzetten. Het fikse James Bond-gehalte krijg je er gratis bij.

Free File Camouflage doet precies wat de naam suggereert: het laat je toe (privacygevoelige) bestanden te camoufleren. Heel concreet gebeurt dat door een willekeurig bestand in een jpeg-beeldbestand op te nemen, maar wel zodanig dat het niet opvalt dat de afbeelding ook nog andere data bevat. Houd er echter wel rekening mee dat het fotobestand na de verwerking meer opslagruimte vereist. Verdacht meer opslagruimte zelfs, als het databestand dat je erin wil verbergen verhoudingsgewijs (te) groot is.

[download_file]

De werking is in elk geval eenvoudig. Je start de tool op, stoort je niet aan de vraag om te doneren, bladert zowel naar het databestand als naar de drager – het jpeg-bestand dus – en geeft aan in welk bestand je de ‘combinatie’ wil bewaard zien.

[related_article id=”160534″]


Standaard wordt je databestand met AES versleuteld alvorens het in het jpeg-bestand wordt opgenomen. Iemand die dat jpeg-bestand gewoon met de Verkenner of met een of andere foto(bewerkings)tool opent, ziet alleen de afbeelding. Het volstaat echter dat de ontvanger van het bestand over Free File Camouflage beschikt en het bestand daarin oplaadt om het te kunnen “de-camoufleren” en de onderliggende data naar boven te halen.

Wil je vermijden dat iemand (met Free File Camouflage) zomaar je gegevens kan opvissen, dan moet je bij het camoufleren een specifiek wachtwoord opgeven. Zonder dat wachtwoord geraken je gegevens dan niet meer ontsleuteld.

Vermelden we nog dat Free File Camouflage zich in het contextmenu van de Verkenner kan nestelen indien je dat zo aangeeft. Handig voor wie zich wel vaker in de steganografie stort.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business