Nieuws

De 8 grootste nachtmerries voor iPhone-gebruikers

[Partner info] De 8 grootste nachtmerries voor iPhone-gebruikers

Apple is geen merk, maar een religie. Precies dat toonde een onderzoek van een aantal neurowetenschappers in 2011 aan. Middels een MRI-scan werden de hersenprikkels van Apple-fans onderzocht, om een verklaring te vinden voor hun uitgesproken toewijding aan het merk.

Maar is er alleen maar lof voor Apple? Nee hoor, met name iPhone-gebruikers hebben ook vrees voor bepaalde situaties. Wij sommen de acht grootste nachtmerries voor iPhone-gebruikers op:

[related_article id=”158256″]

1. Het breken van het glas
Het is ongetwijfeld de grootste angst voor iedere iPhone-eigenaar: de iPhone klettert op de grond… Zéker de iPhone 4 is behoorlijk kwetsbaar met zijn volledig glazen behuizing. Tja, dat is de keerzijde van het stijlvolle uiterlijk van de telefoon.

Voorkom glasbreuken door een iPhone-hoesje te gebruiken. Bij voorkeur eentje die zowel de voor- als achterkant van de telefoon beschermt tegen barsten. Hoesjes zijn er in alle prijsklassen; een nieuw iPhone-scherm daarentegen niet. Het vervangen van je LCD-scherm kost je al snel 50 tot 100 euro.

2. De homeknop raakt defect
De iPhone heeft maar één knop. Dat komt het design ten goede, maar des te onhandig wanneer deze niet werkt. Een ware nachtmerrie dus voor iPhone-gebruikers die het liefst dag- en nacht met hun elektronische vriend in de weer zijn, want op het moment dat de homeknop niet meer werkt kun je vanuit een app niet meer terug naar het beginscherm.

Mocht jouw iPhone-homeknop defect zijn, en je ziet op tegen een dure reparatie, probeer dan eens de volgende stappen:
1. Open een willekeurige app.
2. Houd de homeknop ingedrukt tot de rode ‘zet uit’-balk in beeld komt.
3. Laat de knop nu los en druk ‘m vervolgens nog eens zachtjes in totdat je terugkeert naar het beginscherm. Mogelijk moet je dit een paar keer doen.
4. Heb je het geluk aan je zijde? Dan werkt je homeknop nu weer zoals het hoort.

3. De iPhone glipt de toiletpot in
Plons! Daar glipt je iPhone uit je hand, in het toilet. Of in de wasbak tijdens het afwassen. Waterschade kan ervoor zorgen dat je iPhone voorgoed onbruikbaar wordt. Er valt op lange termijn weinig aan te doen, omdat je je iPhone niet kunt openmaken zoals een Samsung of HTC. Ben je er snel bij wanneer je iPhone een duik heeft genomen? Dan kan een eenvoudig pak rijst jouw iPhone wellicht redden. Nadat je je iPhone uit het water hebt gevist droog je hem af en leg je hem in een pak of zak rijst. Laat hem daar zo’n twee dagen liggen (terwijl het toestel uit staat), zodat de rijst het vocht uit de iPhone kan absorberen. Hetzelfde geldt trouwens voor silica-zakjes die je vaak in elektronica-verpakkingen vindt.

4. Je verstuurt een autocorrect fail naar je werkgever. 
Het zal je maar gebeuren, dat je je moeder sms’t dat je een chemokuur hebt, terwijl je eigenlijk tussenuur bedoelt. Of dat je een vriend vraagt of hij zin heeft in aids, terwijl je bier bedoelt. Soms zijn ze hilarisch, de autocorrecties die je iPhone maakt van bepaalde woorden. Maar soms zijn ze ook zeer ongewenst. Zo is het voor veel mensen een nachtmerrie dat ze hun werkgever of collega een pijnlijk fout berichtje sturen. Zo kan ‘please be on time’ door de autocorrect-functie best ineens ‘please be intimate’ worden. Leg dat maar eens uit…

5. De iPhone 27 S komt uit
Een veelbesproken onderwerp onder iPhoners: hoe lang gaat het nog duren met het nummeren van iPhone-modellen? We zijn inmiddels bij de iPhone 5. Later dit jaar zal de 5S verschijnen. Maar betekent dat dan dat het slechts een kwestie van tijd is voordat de iPhone 27 S op de markt komt? Het klinkt voor iPhone-liefhebbers in de oren als de ‘Police Academy 7’ die ook lang niet meer zo spectaculair was als ‘Police Academy 1’. Oftewel: Apple, ga mooie (serie)namen verzinnen!

6. Android
Android. Het klinkt als een enge ziekte voor Apple-lovers. Geef een iPhone-junk een HTC of Samsung met Android in zijn handen, en hij wordt gegarandeerd doodongelukkig. Laten we de Android-nachtmerrie positief benaderen: met de merkentrouw van Apple-gebruikers zit het wel snor!

7. De iPhone wordt een seniorensmartphone
De iPhone is zeer gebruiksvriendelijk voor een zeer brede doelgroep. Ook voor senioren die weinig ervaring hebben met smartphones. Er bestaan zelfs iPhone-boeken voor senioren, waarin precies wordt uitgelegd hoe ‘smartphone-beginners’ optimaal gebruik kunnen maken van de telefoon, en hoe alles precies werkt. Fijn voor senioren, maar als hippe iPhone-gebruiker zit je er natuurlijk helemaal niet op te wachten dat jouw geliefde, innovatieve telefoon het imago van een gebruiksvriendelijk seniorentoestel krijgt. 

8. Apple komt met goedkope variant van de iPhone
Ook iets waar de gemiddelde iPhone-sympathisant slecht van slaapt: er komt eind dit jaar mogelijk een budget-model van de iPhone. Hoewel de Amerikaanse investeringsbank J.P. Morgan aangeeft dat het waarschijnlijk zal gaan om een ‘middenklassentoestel’ in plaats van een budgettoestel, merken we aan de reacties van Apple-fans dat ze er allerminst blij mee zijn.

Bovenstaande acht punten zijn de grootste nachtmerries voor iPhone-gebruikers. Of zijn we een belangrijke nachtmerrie vergeten in onze opsomming? We zijn benieuwd! Post jouw grootste nachtmerrie omtrent de iPhone hieronder in de comments!
 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business