Nieuws

Breng orde in je digitale muziekcollectie

Zijn je mp3-bestanden al degelijk getagd, dan kan je het ordenen in een mappenstructuur gerust aan MusicZen overlaten.

Eigenlijk zijn er twee manieren waarop je jouw mp3-muziekcollectie kunt ordenen.

Ofwel voorzie je elk muzieknummer van de juiste mp3-tags en laat je bijvoorbeeld je mediaspeler op basis daarvan afspeellijsten maken, ofwel breng je elk bestand onder in een hiërarchisch geordende mappenstructuur.

[download_file]

Of – waarom niet – je past beide methodes toe! Met MusicZen hoeft zo’n doordachte mappenstructuur je in elk geval nauwelijks tijd of energie te kosten.

[related_article id=”160734″]

MusicZen, waarvan de installatie ook .NET Framework 4 vereist (maar dat ook in een draagbare variant te downloaden is), is erg gebruiksvriendelijk.  Het venster bevat slechts twee tabbladen: Organize en Preferences.

Op het eerste tabblad duid je de bronmap aan – de nog ongeordende map met al je muziekbestanden – evenals de doelmap. Eigenlijk kan dat volstaan en hoef je nu maar de Organize-knop in te drukken. MusicZen gaat meteen aan de slag en kopieert al je bestanden naar de doelmap, waarbij weliswaar de nodige submappen worden gecreëerd.

Standaard brengt het programma elk bestand onder overeenkomstig de mappenstructuur  .  Die mosterd haalt MuzicZen natuurlijk uit de tags van de bestanden. Bevat een bestand geen of onvoldoende tags  dan wordt het node in de map Unknown geplaatst. Anders gezegd: het heeft weinig zin MusicZen in te zetten als je niet eerst je collectie netjes hebt getagd, bijvoorbeeld met een gratis tool als TagScanner.

Kan je je niet meteen vinden in de voorgestelde mappenstructuur, dan klop je aan op het tabblad Preferences. Via de Change-knop  stel je hier namelijk snel andere ordeningscriteria in, zoals ArtistYearsAlbums of  ArtistAlbums. Je legt hier tevens vast of de bestanden uit je bronmap moeten worden gekopieerd dan wel verplaatst naar de doelmap.

Meer opties of mogelijkheden zijn er niet, maar voor wie zijn muziekcollectie netjes heeft getagd en dat ook nog eens ‘fysiek’ gereflecteerd wil zien, is MusicZen best een handig tooltje!

(Beeld: Pixonstage.com)

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business